Αρωματισμένο νερό με φρούτα και βότανα

0
510

Η παρασκευή του αρωματισμένου νερού με φρούτα και βότανα, που σκοπό έχει να μας ξεδιψάσει με άρωμα και γεύση για ν’ αποφύγουμε τα έτοιμα αναψυκτικά και τα λοιπά δροσιστικά αφεψήματα με θερμίδες και συντηρητικά είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα!

Με φρούτα, με μυρωδικά, ακόμη και με φρέσκα λαχανικά, αποτελούν τη νέα τάση σε πάρτι, γάμους, αλλά και όταν απλώς χαλαρώνουμε στο σπίτι με φίλους και θέλουμε να πιούμε κάτι απόλυτα φυσικό που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας!

Επίσης πρόκειται για μια πολύ υγιεινή επιλογή για αποτοξίνωση.

aromatismeno-nero-fraoula-ingolden.gr

 

 Νερό με φράουλες και βασιλικό

Υλικά: 

–  8 φρέσκα φύλλα βασιλικού  

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε τα υλικά σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα με νερό και παγάκια και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια αφήνουμε την κανάτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

Μπορούμε αντί για βασιλικό να προσθέσουμε δυόσμο.

 

Νερό με λεμόνι, lime και δυόσμο

Υλικά:

–  ½  λεμόνι σε λεπτές φέτες

–  ½ lime σε λεπτές φέτες

–  4-5 φύλλα δυόσμου

 Εκτέλεση:

Πιέζω ελαφρά τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα στον πάτο της κανάτας, προσθέτω το νερό και παγάκια και σερβίρω αμέσως. Προσοχή στα εσπεριδοειδή καθώς αν μείνουν πολύ ώρα μέσα στο νερό θα πικρίσουν.

 

Νερό με πράσινο μήλο και κανελόξυλο – για τόνωση

Υλικά: 

–  1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

–  1-2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση: 

Πιέζουμε ελαφρά τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα στον πάτο της κανάτας, προσθέτουμε νερό και παγάκια και σερβίρουμε αμέσως.

 

aromatismeno-nero-ingolden.gr

 

Νερό με ροδάκινο και βανίλια

Υλικά:

–  6 φέτες ροδάκινο

–  2 ξυλάκια βανίλιας

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τα ξυλάκια βανίλιας με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε σε μία κανάτα νερό μαζί με τις φέτες ροδάκινου. Αφήνουμε να παγώσει για λίγη ώρα και σερβίρουμε.

 

Με την ίδια λογική, προσθέτοντας δηλαδή τα αγαπημένα μας φρούτα και βότανα, μπορούμε να φτιάξουμε πολλές διαφορετικές γεύσεις και να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες τόσο του νερού, όσο και των συστατικών που θα προσθέσουμε μέσα.

Επιμέλεια: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας