Φανταστικά ψωμάκια κανέλας

0
743

Εδώ λόγια δεν χωράνε, δεν περιγράφεται η γεύση τους!

Θέλουμε όλα τα σπίτια να πλημμυρίσουν από αυτή τη γλυκιά μυρωδιά της καραμέλας βουτύρου που ευωδιάζουν αυτά τα ψωμάκια.

fantastika-psomakia-kanelas-ingolden.gr
Υλικά:

–  550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1 φακελάκι ξερή μαγιά

–  200 ml γάλα χλιαρό

 3 κ.σούπας γεμάτες βούτυρο λιωμένο

 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

–  2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

–  1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

–  250 γρ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη

–  100 γρ. βούτυρο

–  1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

1.  Τοποθετούμε όλα τα υλικά – αλεύρι, μαγιά, γάλα,βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6′-7′, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή.

2.  Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10′, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία – μιάμιση ώρα.

3. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.

4.  Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνεια της με την πάστα – γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω – γύρω. Την τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.

5.  Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας – 12 με 14 βγαίνουν- αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.  Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 30′, να ξαναφουσκώσουν.

6.  Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25′, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά. Όταν είναι ζεστά είναι συγκλονιστικά! 

Πηγή: argiro.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας