Πατάτα.. προιόν ομορφιάς!

0
1987

Η πατάτα ως καλλυντικό ομορφιάς, ενυδατώνει το δέρμα, ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια, καταπολεμά την ακμή, είναι εκπληκτική ως μάσκα μαλλιών..

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, τα οποία διευκολύνουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και σε νιασιναμίδιο, γνωστό για τις ιδιότητες λεύκανσης της επιδερμίδας.

PATATA-PROION-OMORFIAS-INGOLDEN.GR

Απομακρύνει τους μαύρους κύκλους: Οι πατάτες είναι ένα φυσικό λευκαντικό για τα μάτια. Εφαρμόζουμε χυμό πατάτας ή κομμάτια πατάτας για να εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους των ματιών. Καθαρίζουμε και κόβουμε μια ωμή πατάτα σε μεγάλα κομμάτια. Την τοποθετούμε σε ένα ύφασμα ή μαντήλι, και τη βαζουμε κάτω από τα μάτια μας για 15-20 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Αν το κάνουμε τακτικά θα μειώσουμε τους μαύρους κύκλους σημαντικά. Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε χυμό πατάτας σε βαμβάκι κάτω από τα μάτια για να εξασθενίσει τους μαύρους κύκλους.

Μειώνει το πρήξιμο: Κρατάμε μερικές φέτες πατάτας στο ψυγείο και όταν νιώθουμε τα μάτια μας πρησμένα ή κουρασμένα τις τοποθετούμε στα μάτια μας. Έχουν καταπραϋντική δράση και μειώνουν το πρήξιμο.

Καταπολεμά την ακμή: Για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να «καθαρίσει» εφαρμόζουμε το χυμό της πατάτας απευθείας πάνω στα σπυράκια ή αλείφουμε ολόκληρο το πρόσωπό μας με το χυμό της πατάτας. Αφήνουμε λίγη ώρα και ξεπλένουμε.

Θεραπεία των ρυτίδων: Η πατάτα είναι ένα αποτελεσματικό αντιγηραντικό. Η τακτική εφαρμογή του χυμού πατάτας χαρίζει μια υγιή λάμψη και απαλότητα στο δέρμα μας, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Θεραπεία για τα μαύρα στίγματα : Αν έχουμε μαύρα στίγματα στο πρόσωπό μας, μπορούμε να χτυπήσουμε καθαρισμένες πατάτες σε ένα μπλέντερ και να τις εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας. Κάνουμε ένα απαλό μασάζ για 5 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

Ενυδατική μάσκα: Τρίβουμε 1 πατάτα και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε στο δέρμα. Αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Μάσκα για απαλά χέρια: Παίρνουμε μια μεσαίου μεγέθους πατάτα και την ψήνουμε. Λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε στα χέρια και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Ξεπλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και χλιαρό νερό.

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με αμυγδαλέλαιο αν προτιμάμε.

Αποθηκεύστε το μίγμα στο ψυγείο και χρησιμοποιείτε το 2-3 φορές την εβδομάδα.

Έγκαυμα από τον ήλιο: Τοποθετούμε παγωμένες φέτες πατάτας στο σημείο του δέρματος που είναι καμένο από τον ήλιο και αμέσως θα ανακουφιστούμε.

Θεραπεία για εξανθήματα και τσιμπήματα από έντομα: Τοποθετούμε μια φέτα πατάτας στην πάσχουσα περιοχή, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και θα ανακουφιστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας