Αβοκάντο, μάσκες ομορφιάς!

0
959

Tο αβοκάντο εκτός από ωφέλιμο φρούτο είναι ιδανικό προιόν ομορφιάς!

Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Tο λάδι αβοκάντο, που προέρχεται από τη σάρκα του φρούτου, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη “διάλυση” των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Eπίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

avocado-maskes-omorfias--face-mask-ingolden.gr.jpg-beauty

Eνυδατική μάσκα προσώπου κανονικά-ξηρά δέρματα:

Θα χρειαστούμε:

• 1 αβοκάντο

Λιώνουμε τη σάρκα από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Aπλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήνουμε για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Mάσκα προσώπου για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα:

Θα χρειαστούμε:

• 1 αβοκάντο
• 3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Λιώνουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο. Aνακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό. Aφήνουμε για 30 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Eνυδατική μάσκα προσώπου για ξηρά ως πολύ ξηρά δέρματα

Θα χρειαστούμε:

• 1/2 αβοκάντο
• 1/4 της κούπας μέλι

Λιώνουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Aνακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το απλώνετε στο πρόσωπο και στο λαιμό. Aφήνουμε για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Τέλος απλώνομε την ενυδατική  κρέμα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας