Πραλίνα φουντουκιού με χαρούπι

0
2618

Η πραλίνα φουντουκιού με χαρούπι είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Και παράλληλα, έχει υπέροχη γεύση! Ιδανική για να την επαλείψουμε στο ψωμί, να την χρησιμοποιήσουμε πάνω σε γλυκά και τούρτες, ή ως γέμιση σε κρέπες και κρουασάν. Και φυσικά μπορούμε να την απολαύσουμε όπως είναι σκέτη, με το κουταλάκι!

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τρεις συνταγές με διαφορετικές γεύσεις και υφές, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Το αποτέλεσμα και στις τρεις περιπτώσεις θα σας αποζημιώσει!

pralina-fountoukiou-me-xaroupi-ingolden.gr

Συνταγή 1 

Υλικά:

–  Μια χούφτα καβουρδισμένα φουντούκια

–  Λίγο φρέσκο γάλα – προαιρετικά

–  1 γεμάτη κ.σούπας μέλι

–  3 κ.σούπας χαρουπάλευρο

Εκτέλεση:

–  Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi και προσθέτουμε λίγο γάλα . Για τη ποσότητα των φουντουκιών που αλέσαμε θα χρειασθούμε κάτι λιγότερο από 1/5 ποτηράκι του κρασιού γάλα αγελάδας.

–  Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας μέλι.

–  Προσθέτουμε και το χαρουπάλευρο στο multi. Ανακατεύοντας, θα διαπιστώσουμε ότι, ξαφνικά, η κρέμα μας τείνει να πάρει ένα χρώμα τέτοιο που μας θυμίζει έντονα σοκολάτα.

–  Φυλάσσουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι.

Συνταγή 2

Υλικά: 

 2 μέρη ταχίνι – κατά προτίμηση ολικής

–  1 μέρος μέλι 

–  Χαρουπάλευρο – όσο πάρει

–  Λίγα αλεσμένα φουντούκια

–  Λίγο νερό για το ανακάτεμα.

Εκτέλεση:

–  Ανακατεύουμε πολύ καλά το ταχίνι με το μέλι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό.

–  Ρίχνουμε μία με δύο κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.

–  Φυλάσσουμε σε γυάλινα βαζάκια στο ψυγείο.

Συνταγή 3

Υλικά:

–  1/2 κούπα ταχίνι με μέλι

–  2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

–  4 κουταλιές της σούπας μέλι, διαλυμένο σε 1/3 της κούπας χλιαρό νερό

 3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο

 80 γρ. αλεσμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

–  Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι.

–  Ρίχνουμε τρεις κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.

–  Φέρνουμε το μείγμα στη πυκνότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.

–  Φυλάσσουμε σε γυάλινο βάζο.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας