Σπιτικό φυστικοβούτυρο

0
370

Πώς φτιάχνουμε σπιτικό φυστικοβούτυρο; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φιστίκια και ένα μπλέντερ! Κυριολεκτικά δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο!

spitiko-fystikovoutyro-ingolden.gr

Υλικά:

–  2 φλιτζάνια φιστίκια – κάθε είδους, ανάλατα, αλατισμένα, με μέλι, ψημένα, καβουρδισμένα ή ένα μείγμα από φιστίκια που διαθέτουμε.

–  2 κ. σούπας φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο

Προαιρετικά προσθέτουμε: μια πρέζα αλάτι,  μέλι, και άλλα καρυκεύματα.

Εκτέλεση:

–  Τοποθετούμε τα φιστίκια με το λάδι στο μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να ξεκολλήσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ.

–  Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει –  περίπου 2-3 ​​λεπτά ακόμα. Το μείγμα θα μετατραπεί σε μια παχιά και σκληρή πάστα. Συνεχίζουμε μέχρι το φυστικοβούτυρο να γίνει κρεμώδες.

–  Προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι ή 2 κ.σούπας μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.

–  Μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Το φυστικοβούτυρο πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 4-6 εβδομάδες. Ανακατεύουμε κάθε φορά πριν από τη χρήση.

Το φυστικοβούτυρο είναι πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποίαν και τα φιστίκια ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων –  έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, των καλών λιπαρών και αντιοξειδωτικών ουσιών που μάλιστα αυξάνεται η συγκέντρωση τους στα ψημένα φιστίκια. 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας