Οδοντόκρεμα, οι απρόσμενες χρήσεις της

0
717

Εάν ακόμη χρησιμοποιούμε την οδοντόκρεμα μόνο για το πλύσιμο των δοντιών, τότε σήμερα θα ανακαλύψουμε νέους, έξυπνους τρόπους χρήσης της, που δεν φανταζόμασταν ποτέ!

odontokrema-oi-aprosmenes-xrhseis-ths-ingolden.gr

 

Αφαιρεί τις γρατσουνιές από τα παπούτσια.

Μια μικρή δόση οδοντόπαστας κάνει καταπληκτική δουλειά στην αφαίρεση γρατσουνιάς, από τα δερμάτινα υποδήματα. Απλά τρίβουμε τη περιοχή με ένα μαλακό πανί και σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο. Το δέρμα θα φαίνεται σαν καινούργιο.

Καθαρίζουμε τα πλήκτρα του πιάνου μας.

Καθαρίζουμε με οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, και στη συνέχεια σκουπίζουμε με ένα υγρό πανί. Η οδοντόπαστα  θα λειτουργήσει εξίσου καλά, είτε τα πλήκτρα είναι από ελεφαντόδοντο, είτε είναι καλυμμένα από πλαστικό.

Καθαρίζουμε τη πλάκα από το ηλεκτρικό σίδερο.

Εάν υπάρχουν υπολείμματα καμένων υφασμάτων στην πλάκα του σίδερου, απλώνουμε λίγη οδοντόκρεμα σε κρύα ή χλιαρή πλάκα και τρίβουμε καλά.  Μετά καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί για να φύγει η οδοντόκρεμα.

Γυαλίζουμε τα κοσμήματα

Τα κοσμήματα χάνουν με τον χρόνο τη γυαλάδα και τη λάμψη τους! Απλώνουμε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια οδοντόβουρτσα και βουρτσίζουμε τα κοσμήματα. Ξεπλένουμε με μαλακό, βρεγμένο πανάκι.

Αφαιρούμε χρώματα από μπογιές και κραγιόν από τους τοίχους

Αφαιρούμε τις ζωγραφιές του παιδιού από τον τοίχο, τρίβοντας απαλά με ένα υγρό πανί και λίγη οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε τον τοίχο πάλι με υγρό πανί και αφήνουμε να στεγνώσει.

Αφαιρούμε λεκέδες από τα ρούχα.

Αν η οδοντόκρεμα λειτουργεί στα χαλιά, λειτουργεί εξίσου καλά και στα ρούχα.  Εφαρμόζουμε την οδοντόκρεμα απευθείας στο λεκέ με λίγο νερό και τρίβουμε σκληρά με μια οδοντόβουρτσα, πριν μπει στο πλυντήριο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε  τη διαδικασία εάν ο λεκές είναι παλιός.

Αφαιρούμε τους λεκέδες ενός χαλιού.

Πιέζουμε την οδοντόκρεμα απευθείας πάνω στον λεκέ του χαλιού και τρίβουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.  Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Αφαιρούμε το μελάνι από τα υφάσματα.

Βάζουμε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο λεκέ και τρίβουμε το ύφασμα. Ξεπλένουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη, μέχρι να απαλλαγούμε  από το μελάνι. Η ίδια διαδικασία λειτουργεί και για το κραγιόν.

Γυαλίζουμε το νεροχύτη του μπάνιου.

Η οδοντόκρεμα μπορεί εύκολα να γυαλίσει τον νεροχύτη του μπάνιου! Τρίβουμε καλά, έχοντας τοποθετήσει οδοντόκρεμα πάνω σε ένα πανάκι και κατευθείαν θα αστράψει.

Καθαρίζουμε τα ασημικά.

Με μια μαλακή οδοντόβουρτσα τρίβουμε απαλά τα ασημικά μας.  Μετά, ξεπλένουμε με λίγο νερό και στο τέλος τα γυαλίζουμε με ένα στεγνό πανάκι.

Σημάδια στο τραπέζι

Αν ξεχάσαμε να χρησιμοποιήσουμε σουβέρ πάνω στο αγαπημένο μας τραπεζάκι και έμειναν σημάδια που δεν φεύγουν με ένα απλό σκούπισμα, τρίβουμε με ένα μαλακό και βρεγμένο πανί, το οποίο θα έχει λίγη οδοντόπαστα.

Υπολείμματα σε γυαλί

Είτε πρόκειται για μπουκάλια νερού είτε για ποτήρια, αν δούμε ότι έχουν μείνει υπολείμματα κάποιας βρωμιάς στο γυαλί, η μόνη λύση είναι η οδοντόκρεμα. Τρίβουμε με μια οδοντόβουρτσα και θα δούμε τον λεκέ να εξαφανίζεται.

Βγάζουμε την άσχημη μυρωδιά από το μπιμπερό.

Όταν το μωρό μας πίνει γάλα, μπορεί το μπιμπερό να έχει μετά μια άσχημη μυρωδιά. Απλά τρίβουμε το μπουκάλι με μείγμα από νερό και οδοντόπαστα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Καθαρισμός καταδυτικής μάσκας

Τρίβουμε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω στο γυαλί με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην χαράξουμε τον φακό. Σκουπίζουμε με καθαρό πανί.

Γδαρμένα dvd

Τρίβουμε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας με ένα πανάκι από το κέντρο προς τα έξω.

odontokrema-oi-aprosmenes-xrhseis-ingolden.gr

 

Εξαφανίζει τα σπυράκια.

Έχουμε ένα τεράστιο σπυράκι ή μας έχει τσιμπήσει κάποιο έντομο;  Πριν κοιμηθούμε το βράδυ, πάνω στο σπυράκι βάζουμε οδοντόκρεμα και αφήνουμε όλη νύχτα. Το πρωί ξεβγάζουμε με νερό και βάζουμε κανονικά την ενυδατική μας. Προσοχή: Αυτό μπορεί να είναι ερεθιστικό για το ευαίσθητο δέρμα.

Ανακουφίζει τα εγκαύματα και καψίματα.

Αν έχουμε πάθει κάποιο έγκαυμα ή κάψιμο που να μην έχει κάποια πληγή, βάζοντας οδοντόκρεμα, θα ανακουφιστούμε από τον πόνο.

 Αφαιρούμε τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια

Υπάρχουν τρόφιμα που όταν τα πιάνουμε,  η οσμή στη συνέχεια από τα χέρια δεν φεύγει με τίποτα! Αν λοιπόν θέλουμε να διώξουμε την μυρωδιά από το κρεμμύδι, το ψάρι ή το σκόρδο, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα στα χέρια. 

Για άψογα νύχια!


Η οδοντόκρεμα κάνει τα νύχια των χεριών και των ποδιών μας γερά και λευκά όπως και τα δόντια μας. Δοκιμάζουμε με μια οδοντόβουρτσα  που δεν χρησιμοποιούμε πια. Τρίβουμε ελαφρά καθημερινά και θα δούμε τη διαφορά.

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας