Ενσταλάξεις σπόροι θετικών εμπειριών ζωής!

0
378

Υπάρχει δύναμη και μαγεία σε οτιδήποτε σκεφτόμαστε!  Αρκεί όμως η επανάληψη μιας θετικής σκέψης για να αλλάξουμε δυσλειτουργικά μοτίβα που εμποδίζουν να ζήσουμε μια ολοκληρωμένη ζωή ;

Μπορεί ναι, μπορεί όχι! Σίγουρα όμως  αποτελεί το πρώτο βήμα στο να ανακαλύψουμε,μέσα από τις αντιστάσεις μας, τι είναι αυτό που μπλοκάρει την προσέλκυση θετικών τρόπων σκέψης που φυτεύουν σπόρους για θετικές εμπειρίες ζωής !


Αυτό που περισσότερο φαίνεται να μας δυσκολεύει και κάποιες φορές να μας βασανίζει, είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Η δύναμη της συνήθειας είναι πιο ισχυρή από εμάς και μας ακινητοποιεί.

Μας εμποδίζει από το να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο γιατί το άγνωστο μοιάζει να είναι κάτι απειλητικό που φοβόμαστε μόνο και στη σκέψη να το συναντήσουμε όχι και να το αντιμετωπίσουμε!

Χρειάζεται εξάσκηση και εργασία με τις πεποιθήσεις ώστε να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες περιοριστικές συνήθειες και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας!

Στον ανατολικό τρόπο ζωής τα μάντρας των yogis ρυθμίζουν τη δόνηση της ύπαρξης. Με τον ίδιο τρόπο που ένα μάντρα επιδρά στην ύπαρξη μας, έτσι επιδρούν και οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις. Έτσι μία συνήθεια μετατρέπεται σε πρότυπο συμπεριφοράς. Κάθε σκέψη, λόγος ή πράξη δημιουργεί  δονήσεις οι οποίες συνειδητά ή ασυνείδητα προκαλούν αντιδράσεις. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι θετικές δηλώσεις ή ενσταλάξεις.

Τα οφέλη είναι πολλά γιατί ενεργοποιείται κυρίως το ενδοκρινικό σύστημα απελευθερώνοντας ορμόνες που φέρνουν ισορροπία στο σώμα και έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα.

Διευκολύνεται η συγκέντρωση, η εστίαση και η αυτοπαρατήρηση.

Απελευθερώνουμε ή ξαναθυμόμαστε συναισθήματα και ευνοείται η αυτο-έκφραση.

Επιπλέον, όπως τα διάφορα είδη μουσικής επηρεάζουν τη διάθεσή μας, με τον ίδιο τρόπο οι λέξεις, οι σκέψεις, οι πράξεις έχουν επιπτώσεις στο συναίσθημα και τη συνειδητότητά μας.

Οι ενσταλάξεις ευθυγραμμίζουν την επίγνωση μας στη θέαση του εαυτού ως μέρος όλων όσων υπάρχουν.

Πυροδοτούν τη δημιουργικότητα και αυξάνουν την πνευματική διαύγεια ώστε να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που αναζητάμε βρίσκεται μέσα μας!


Και όταν νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε να βιώσουμε κάτι, αντί να απογοητευόμαστε εστιάζουμε στο να συντονιστούμε με τη συγκεκριμένη δόνηση.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε τη δόνηση της αγνής ενέργειας και της αγάπης αυτό θα βλέπουμε και θα αναγνωρίζουμε παντού γύρω μας. Θα συντονιζόμαστε και θα ευθυγραμμιζόμαστε με την ενέργεια της υψηλής συχνότητας της αγάπης.

Έχουμε την αίσθηση ότι είναι ευκολότερο να αφήσουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αισθανόμαστε άσχημα και βιώνουμε ανεπιθύμητες εμπειρίες όταν επιτρέπουμε στους άλλους να μας ελέγχουν.

Όταν αντιληφθούμε ότι αναλαμβάνοντας την προσωπική μας ευθύνη απελευθερώνουμε το μπλοκαρισμένο μας δυναμικό και ότι μια μόνο θετική σκέψη μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση να μετακινηθούμε στον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή,  συνειδητοποιούμε τη δύναμη των επιλογών μας.

Συνειδητοποιώντας τη δύναμη των επιλογών μας, φυτεύουμε τους σπόρους των θετικών εμπειριών για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ας προσκαλέσουμε περισσότερη γαλήνη και χαρά στη ζωή μας χρησιμοποιώντας τις παρακάτω ενσταλάξεις κάθε φορά που χρειαζόμαστε δύναμη και στήριξη!

Η σκέψη μου είναι επιλογή μου

Αναλαμβάνω την προσωπική μου ευθύνη

Έχω τη δύναμη να δημιουργήσω μια ευτυχισμένη και αρμονική πραγματικότητα για τον εαυτό μου

Επιλέγω  να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα και να υλοποιήσω τους στόχους μου

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας