Κριστιάν Λουμπουτέν, ακολουθώντας τα “κόκκινα βήματά του”

0
273

Christian-Louboutin-akolouthontas-ta-kokkina-vimata-tou-ingolden.gr

 

Τα παπούτσια του κυρίου Λουμπουτέν δεν είναι ακριβώς παπούτσια, είναι κάτι ανάμεσα σε παπούτσια, παιχνίδια και φετίχ …

Τα παπούτσια του Κριστιάν Λουμπουτέν τα αναγνωρίζεις από τη σόλα. Έχουν όλα κατακόκκινες σόλες και ορισμένα γράφουν στα τακούνια τη λέξη love … τα δυο γράμματα στο ένα τακούνι και τα άλλα δυο στο άλλο!!!

 

Γεννημένος στις  7 Ιανουαρίου 1963, μοναχογιός ενός Γάλλου επιπλοποιού και έχοντας τέσσερις αδερφές, ξεκίνησε τα σχεδιαστικά του όνειρα σε ηλικία 10 ετών, όταν είδε ένα σκίτσο στο παρισινό Μουσείο Τεχνών της Ωκεανίας στο Παρίσι: Μια γυναικεία γόβα στιλέτο διαγραμμένη από ένα κόκκινο Χ, μια προειδοποίηση ότι απαγορεύονταν τα ψηλά τακούνια για να μη φθαρεί το πάτωμα του μουσείου. Από εκείνη την ημέρα και για χρόνια γέμιζε όλα τα τετράδια και τα βιβλία του με αναπαραγωγές εκείνου του σκίτσου στην πινακίδα!

Σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο, αφού πρώτα είχε αποβληθεί από τέσσερα σχολεία, για να παρακολουθήσει τα showgirls στο Παρίσι σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, επειδή ήταν γοητευμένος από τα κοστούμια τους. Τη δεκαετία του 80, έπιασε δουλειά – ως βοηθός στα παρασκήνια, στο πιο διάσημο καμπαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, τα “Folies Bergere”. Η ατμόσφαιρα, τα κοστούμια, η λάμψη και οι γυναίκες που έμοιαζαν με παραδείσια πουλιά τυπώθηκαν για πάντα στη μνήμη του.

Γοητευμένος από πολιτισμούς του κόσμου ταξίδεψε κατά την εφηβεία του στην Αίγυπτο και πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο στην Ινδία.

“Πιστεύω ότι ταλέντο είναι να αφήνει κανείς τη ζωή να τον οδηγεί. Να μην πηγαίνει κόντρα στη ζωή και στις εμπειρίες που μπορεί να του προσφέρει. Ταλέντο είναι να είσαι συνεχώς ανοιχτός και να αφήνεις τη ζωή να σε πηγαίνει. Όταν είμαστε ανοιχτοί απέναντι στη ζωή , δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες να κάνουμε πράγματα”. 

 

christian-louboutin_shoes-ingolden.gr

 

Έμαθε στην τέχνη του υποδηματοποιού στους οίκους Chanel, Yves Saint Laurent και Maud Frizon, όπου εργαζόταν ως τη δεκαετία του ΄80.

Αργότερα η συνάντησή του με τον Γάλλο υποδηματοποιό Bιβιέ – του οποίου υπήρξε μαθητευόμενος, τον έπεισε ότι μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σχεδιασμό υποδημάτων. Λάνσαρε την πρώτη του συλλογή που αποτελούνταν αποκλειστικά από ψηλοτάκουνες γόβες το 1991. Κάθε δημιουργία του έχει και ένα όνομα αφού αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα. Εμπνέεται από τροπικά πουλιά, τα λουλούδια και τους κήπους, αφού μάλιστα για ένα διάστημα είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας τοπίου.

 

” Η εξέλιξη γεννιέται μέσα από το λάθος. Αν είναι κανείς σε θέση να διακρίνει τα λάθη του, να τα αναγνωρίσει, να τα δει καθαρά, να τα δεχτεί, τότε τα λάθη είναι γνώση. Όταν όμως κάνουμε τα ίδια λάθη, αυτό σημαίνει ότι δε μαθαίνουμε.”

 

Το 1992 ίδρυσε τον οίκο Christian Louboutin και άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Παρίσι.

Σήμερα έχει 12 μπουτίκ, ενώ τις δημιουργίες του μπορεί κανείς να τις βρει σε 46 χώρες! 

 

Christian-Louboutin-akoloutontas-ta-kokkina-vimata-tou-ingolden.grChristian-Louboutin-akoloutontas-ta-kokkina-vimata-tou-ingolden.gr-movpg

Στην μπουτίκ της οδού Jean-Jacques Rousseau 19, στο Παρίσι ο σχεδιαστής υπογράφει αυτοπροσώπως τις δημιουργίες του, αφού το ατελιέ του βρίσκεται ακριβώς στο διπλανό κτίριο.

Δύο φορές το χρόνο απομονώνεται για να σχεδιάσει τις συλλογές του. Αν είναι χειμώνας, πηγαίνει στο εξοχικό του, στη Βρετάνη. Για την καλοκαιρινή συλλογή, πηγαίνει στο σπίτι του στην Αίγυπτο ή στη Βραζιλία, στο σπίτι ενός φίλου.

Η άποψή του σχετικά με τα παπούτσια συνοψίζεται στην εξής φράση: “Μια διακριτική κομψότητα που ισορροπεί μεταξύ φαντασίας και κατασκευαστικής τεχνικής, φροντίζοντας για τις κρυφές λεπτομέρειες με τρόπο τέτοιο ώστε να μην εκθέτει τις γυναίκες.

christian_louboutin_akoloutontas-kokkina-bimata-ingolden.grLouboutin_akoloutontas-ta-kokkina-bimata-tou-ingolden.gr

 

Το 2002 σχεδίασε ένα ζευγάρι για το αποχαιρετιστήριο σόου υψηλής ραπτικής του Yves Saint Laurent.  Ονομάστηκε Christian Louboutin for Yves Saint Laurent Haute Couture 1962-2002. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος οίκος συνέδεσε το όνομά του με κάποιον άλλο σχεδιαστή. Τελικά ήτανε μια κακή επαγγελματική κίνηση, αφού το 2011 αναγκάστηκε να καταθέσει αγωγή τον οίκο Yves Saint Laurent, διεκδικώντας τη μοναδικότητα της κόκκινης σόλας.

Για πρώτη φορά το  2011, ξεκίνησε μια συλλογή των ανδρικών υποδημάτων σε ένα νέο αποκλειστικό κατάστημα στο Παρίσι

 

christian_louboutin_men_akoloutontas-ta-kokkina-vimata-tou-ingolden.gr

 

“Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να διασχίζει το χρόνο πέρα από την ποιότητα”

 

Με αφορμή την έξοδο της «Σταχτοπούτας» του 1950 σε Blu-Ray τον Οκτώβριο του 2012, η Disney ζήτησε από τον Κριστιάν Λουμπουτέν να σχεδιάσει μια συλλεκτική σειρά από γυάλινα γοβάκια, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα παραμύθια του καταλόγου της. «Είναι το πιο κλασικό παραμύθι αγάπης», δήλωσε ο Λουμπουτέν «και για το όνειρο πως η αγάπη μπορεί να είναι αγνή». Και για να το αποδείξει έφτιαξε μια συλλεκτική σειρά από 20 ζευγάρια γυάλινα γοβάκια όπου χρησιμοποίησε δαντέλα για να δώσει την αίσθηση του διάφανου, συνδυασμένη με τακούνια καλυμμένα με κρύσταλλα Swarovski και στη συνέχεια πρόσθεσε πεταλούδες, δίνοντας ονειρικές διαστάσεις στη δημιουργία του.

 

C.Louboutin-akoloutontas-ta-kokkina-bimata-tou-ingolden.gr

 

Το πιο extravagant παπούτσι που έχει σχεδιάσει ήταν για ένα πελάτη στην Ασία. Δεν υπήρχε οικονομικό όριο. Ήθελε το παπούτσι να έχει ρουμπίνια, οπότε γέμισε τη σόλα και όλο το παπούτσι με πολύτιμους λίθους.

Ένα  iPhone app ξεκίνησε το 2012 επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τις εποχιακές συλλογές

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του site του Christian Louboutin είναι: http://christianlouboutin.com/

επιμέλεια-επεξεργασία: Α. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας