Πετσέτες, πως θα τις διατηρήσουμε μαλακές

0
3448

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αγαπημένες μας πετσέτες αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την αρχική τους απαλότητα. Στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζουμε μικρές, χρήσιμες συμβουλές για να τις κάνουμε ξανά καινούριες!

petsetes-pvs-tha-tis-diathrhsoume-apales-ingolden.gr

Ποιότητα της πετσέτας

Φροντίζουμε να αγοράζουμε καλής ποιότητας πετσέτες για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτές που έχουν μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακές και πιο απορροφητικές. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα παραμένουν σε καλή κατάσταση.

 Το πρώτο πλύσιμο

Πριν χρησιμοποιήσουμε τις πετσέτες για πρώτη φορά τις πλένουμε. Σε αυτή την πλύση δεν θα βάλουμε μόνο απορρυπαντικό αλλά και αλάτι που θα κάνει το χρώμα να διατηρηθεί ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την απορροφητικότητα.

Βάζουμε τις πετσέτες στο πλυντήριο και στη θήκη που ρίχνουμε το απορρυπαντικό προσθέτουμε και μια κούπα αλάτι -κατά προτίμηση λεπτό για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στο πλυντήριο μας. Ρυθμίζουμε κανονικά το πλυντήριο μας στο πρόγραμμα που θέλουμε και το αφήνουμε να κάνει όλη την δουλειά αυτό.

Ξύδι

Χρησιμοποιούμε μία κούπα λευκό ξύδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό.

Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξύδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Μαγειρική σόδα

Αν μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ, τότε βάζουμε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και προσθέτουμε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξύδι. Αυτό, το χρησιμοποιούμε κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας χάνουν την απαλότητα τους.

Αμμωνία.

 Βάζουμε τις πετσέτες στο πλυντήριο, προσθέτουμε μισή κούπα αμμωνία στη θήκη του μαλακτικού και τις περνάμε μία πλύση. Έπειτα τις στεγνώνουμε κανονικά. Η αμμωνία διαλύει τις συσσωρευμένες ουσίες από μαλακτικά ρούχων και λάδια σώματος που έχουν περάσει με τον καιρό και τις πολλές χρήσεις στο ύφασμα των πετσετών και εμποδίζουν τον σωστό καθαρισμό τους. Επιπροσθέτως, η αμμωνία θα διώξει κάθε οσμή μούχλας από τις πετσέτες μας, αφήνοντάς τις πεντακάθαρες, μυρωδάτες και αφράτες.

Πλύσιμο

Δεν χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού ή μαλακτικού. Το πολύ μαλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορροφητικότητας της πετσέτας ενώ το πολύ απορρυπαντικό μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες των πετσετών και να τις κάνει πιο σκληρές.

Στεγνωτήριο

Αν χρησιμοποιούμε στεγνωτήριο, βάζουμε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες μας. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Στέγνωμα

Όταν τις απλώνουμε, δεν τις αφήνουμε πολύ ώρα στον ήλιο, γιατί θα σκληρύνουν.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας