Χρώμα σε κάθε χώρο του σπιτιού

0
1311

Αν θέλουμε να κάνουμε ένα συνηθισμένο δωμάτιο στο σπίτι μας να φανεί εξαιρετικό, ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το βάψιμο. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Γι ‘ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε όλες τις θετικές ενέργειες και επιρροές των χρωμάτων για τη θέση που θα τοποθετηθούν για την αποφυγή πίεσης που θα μπορούσε να προκληθεί από ένα χρώμα σε λάθος μέρος.

Συμβουλή: Πριν πάρουμε την ποσότητα του χρώματος που χρειαζόμαστε για να βάψουμε ένα δωμάτιο, καλό είναι να ζητήσουμε ένα δείγμα για να δούμε πως δείχνει στον τοίχο μας πραγματικά. Ο όγκος της επιφάνειας και ο φωτισμός του χώρου μπορούν να φέρουν σημαντικές διαφορές στο πως θα δείξει ένα χρώμα.

Σαλόνι

xroma-gia-kathe-xoro-tou-spitiou-ingolden.gr

Το χρώμα βαφής που θα επιλέξουμε θα πρέπει να συμπληρώνει το ντεκόρ του σαλονιού μας. Συνδυάζουμε με τα έπιπλα , τα αξεσουάρ, τα έργα τέχνης-πίνακες και το χρώμα του ξύλινου δαπέδου.

Αν το σαλόνι μας είναι μικρό, τότε τα έντονα χρώματα μπορεί να το κάνουν να φαίνεται μικρότερο. Στα μεγαλύτερα δωμάτια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ή περισσότερα χρώματα, ανάλογα με το μέγεθος.

Κόκκινο: το κόκκινο έχει την ιδιότητα να χαρίζει τη δική του «λάμψη» στο χώρο. Κερδίζει το βλέμμα με την παρουσία του, «ελαφραίνοντας» ακόμη και τα πιο «βαριά» έπιπλα και δίνοντας πάντα μια εύθυμη διάσταση ακόμη και στις πιο αυστηρές διακοσμήσεις.

Κίτρινο: το κίτρινο χρώμα δίνει ζωντάνια στο χώρο και ο καθένας αισθάνεται μια καλή διάθεση, καθώς δημιουργεί μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. 

 Τραπεζαρία

xroma-gia-kathe-xoro-tou-spitiou-trapezaria-ingolden.gr

Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί χρώμα είναι ιδανικό να κάνει τους επισκέπτες μας να αισθάνονται άνετα.

Κόκκινο: Ενεργοποιεί και διεγείρει. Χρησιμοποιούμε το βαθύ χρώμα του κερασιού στους τοίχους της τραπεζαρίας για να δημιουργήσουμε το ιδανικό σκηνικό για τα υπέροχα γεύματα που οργανώνουμε. Προσθέτοντας μερικές πράσινες αποχρώσεις μπορεί να περιορίσει την επίδραση του κόκκινου χρώματος και κάνουν το δωμάτιο πιο ήσυχο και πιο άνετο.

 Καθιστικό

xroma-gia-kathe-xoro-tou-spitiou-living-room-ingolden.gr

Μπεζ: Τα μπεζ είναι πάντα κατάλληλα για τα καθιστικά, αλλά προτιμάμε να το συνδυάσουμε με ένα ή δύο άλλα έντονα χρώματα.

Μοβ: Στον χώρο του καθιστικού αφήνουμε το μοβ να κυριαρχήσει και να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να απομακρύνουμε το στρες της ημέρας.

Πράσινο: Απαλύνει το στρες για αυτό το επιλέγουμε για το χώρο όπου πηγαίνουμε για να ηρεμήσουμε. Αποφεύγουμε τις σκούρες λαδί αποχρώσεις, εκτός κι αν το δωμάτιο είναι πολύ φωτεινό και επιλέγουμε το ανοιχτό πράσινο του μήλου.

 

 Κουζίνα

xroma-se-olo-to-spiti-kouzina-ingolden.gr

Στην κουζίνα καλό θα είναι να αποφευχθεί το γαλάζιο και οι αποχρώσεις του, επειδή αυτό το χρώμα είναι χαλαρωτικό και μειώνει την ταχύτητα που χρειαζόμαστε στην κουζίνα για να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα.

Κίτρινο: Το χρώμα που ενισχύει τον μεταβολισμό μας και μας οπλίζει με ενέργεια , είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξουμε για την κουζίνα μας, τον κατεξοχήν χώρο για δραστηριότητες στο σπίτι.

Κρεβατοκάμαρα

xroma-se-kathe-xoro-tou-spitiou-ingolden.gr

Ένα κόκκινο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό αλλά το κόκκινο αυξάνει την αϋπνία και κάνει τον ύπνο ανήσυχο.

Λουλακί: το λουλακί είναι καλή επιλογή για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, καθώς δημιουργεί μια φυσική καταστολή και βοηθά στην επίτευξη μιας αρκετά γαλήνιας ατμόσφαιρας που θα μας κάνει να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό και άνετο ύπνο.

Μπλε: Είναι ανανεωτικό αλλά ήρεμο χρώμα. Σ’ ένα βορινό δωμάτιο προτιμάμε όμως το τιρκουάζ ή το γαλάζιο διαφορετικά το δωμάτιο θα είναι δείχνει πολύ ψυχρό.

Πράσινο: Η καλύτερη επιλογή για το υπνοδωμάτιο αφού δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης, ηρεμίας και είναι συνυφασμένο με την υγεία και την ευεξία.

Παιδικό δωμάτιο

xroma-se-kathe-xoro-tou-spitiou-paidiko-ingolden.gr

Αρχικά το μπλε και το ροζ χρησιμοποιούνταν για να διαφοροποιήσουν το φύλο των παιδιών, αλλά η ποικιλία των χρωμάτων είναι τόσο ενδιαφέρον και μεγάλη που δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιορίσουμε τον εαυτό μας με  χρώματα για  αγόρια ή για κορίτσια.

Παστέλ χρώματα: Τα ανακατεύουμε καλά με ουδέτερα, καθώς και ζωντανά χρώματα. Αυτά μπορεί να είναι τονισμένα με φωτεινότερες παραλλαγές του κυρίως χρώματος ή αντίθεση στις αποχρώσεις.

Φωτεινά χρώματα: είναι αναζωογονητικά και αρέσουν στα παιδιά σαν πολύχρωμα σχέδια. Επίσης, είναι υπέροχα, αν μας αρέσει η διακόσμηση ενός δωματίου σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

 Μπάνιο

xroma-se-kathe-xoro-tou-spitiou-mpanio-ingolden.gr

Τυρκουάζ: Το τυρκουάζ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου, επειδή τροφοδοτεί θετικά το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, καθώς και την αίσθηση της άνεσης.

Πράσινο: Μπορούμε επίσης προσθέτοντας σκούρες πράσινες αποχρώσεις να απαλλαγούμε από τις τοξίνες.

Επιμέλεια: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας