Κουρτίνα μπάνιου, σαν καινούργια!

0
2674

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η κουρτίνα του μπάνιου μετά από λίγο καιρό να λερώνεται ή να μουχλιάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αντικαταστήσουμε με καινούργια.

Εμείς σας προτείνουμε απλούς τρόπους που θα ανανεώσουν τις κουρτίνες του μπάνιου,  χωρίς να χρειάζεται να τις αντικαθιστούμε συνέχεια.

kourtina-kourtina-mpaniou-san-kainourgia-ingolden.grmpaniou-san-kainourgia-ingolden.gr

Μαγειρική σόδα

Βάζουμε τις κουρτίνες μαζί με δυο πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο απορρυπαντικό μας κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης και 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος. Κρεμάμε την κουρτίνα  στη ντουζιέρα και την αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά. Δεν τη βάζουμε στο στεγνωτήριο.

Λευκαντικό

Πλένουμε τις κουρτίνες μας, μαζί με δύο πετσέτες για να αποφύγουμε το τσαλάκωμα, σε ζεστό νερό με μισή κούπα λευκαντικού χλωρίου και ¼ της κούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων. Βάζουμε στο πλυντήριο σε χαμηλές στροφές στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Αμέσως μετά τις κρεμάμε στη θέση τους για να στεγνώσουν.

Λεμόνι

Πλένουμε την κουρτίνα σε χλιαρό νερό με σαπούνι, έπειτα την τρίβουμε με μία λεμονόκουπα ή με χυμό λεμονιού και την αφήνουμε να στεγνώσει, απλωμένη στον ήλιο.

Αν έχει λεκέδες σε συγκεκριμένα σημεία, κόβουμε ένα λεμόνι και τους τρίβουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την κουρτίνα να μουλιάσει σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι, την αφήνουμε εκεί για περίπου δύο ώρες και μετά την ξεπλένουμε προσεκτικά με καθαρό νερό.

Μικρά μυστικά:

– Πριν κρεμάσουμε μία καινούργια κουρτίνα μπάνιου, την αφήνουμε να μουλιάσει σε αλατόνερο για να καθυστερήσει η εμφάνιση μούχλας.

Αερίζουμε συχνά το μπάνιο μας. Το  γεμάτο ατμούς μπάνιο ευνοεί την εμφάνιση μούχλας στο λουτρό.

Επιμέλεια – Επεξεργασία : Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας