Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το απίστευτο γλυκό, μου ζητάτε τη συνταγή..!!
Καραμέλα γάλακτος, μπισκότο, μπανάνα και αφράτη σαντιγύ σε μια μπουκιά..! Πώς να αντισταθείς σ’αυτόν τον πειρασμό;!!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση μπισκότου:
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου Digestive (800 γρ.)
- 1 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (250 γρ.)
Για την καραμέλα γάλακτος:
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
Για την σαντιγύ:
- Κρέμα γάλακτος 400 γρ.
- Λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
4-5 μπανάνες
Φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα (με την κονσέρβα) για 3 ώρες περίπου, συμπληρώνοντας με νερό όταν χρειάζεται. Τα κουτιά πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό.
- Αλλέθουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο. Τα ομογενοποιούμε και στρώνουμε τη βάση σε ένα τσέρκι 28 εκ. Ψήνουμε τη βάση για 12′-15′ στο φούρνο στους 170 βαθμούς και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα κι αφού έχει κρυώσει λίγο, την στρώνουμε πάνω απ΄το μπισκότο.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη αν θέλουμε τη σαντιγύ λίγο πιο γλυκιά. Η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο κα το αφήνουμε να παγώσει.
- Γαρνίρω με το φιλέ αμυγδάλου.
- Έπειτα το καταβροχθίζουμε!!!
Μπορείτε να το φτιάξετε σαν τάρτα ή σε ποτήρι για ατομικές μερίδες!!
Πολλά Φιλιά και καλή όρεξη!
Κρυσταλλία