PEANUT, CARAMEL AND CHOCOLATE TART

0
1

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι από αυτή την κρεμμώδη, γευστικότατη και υπέροχη τραγανή τάρτα…!

PEANUT,-CARAMEL-AND-CHOCOLATE-TART-CRYSTALLIA-INGOLDEN.GR

 

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

  • 500γρ.μπισκότα: Grangereale σοκολάτας και Πτι-μπερ σοκολάτας
  • 1-2 χούφτες αλεσμένο αμύγδαλο ή φουντούκι, ελαφρώς καβουρδισμένο
  • 3 κουτ.της σούπας ζάχαρη μαύρη ακατέργαστη
  • 80γρ.-100γρ.βούτυρο λιωμένο

 

peanut-caramel-chocolate-tart-crystallia-syntages-recipe-gluko-sweets-ingolden-biscuitΓια την καραμέλα γάλακτος:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1-2 χούφτες peanuts (φιστίκι αλατισμένο)

 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής
  • 1200γρ. γάλα
  • 1 κουτί τυρί κρέμα (250γρ.)
  • Λίγα τριμμένα χωνάκια παγωτού

 

Για την Ganache:

  • 300γρ. κουβερτούρα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο

 

 

 

Πώς το φτιάχνουμε:

Καραμέλα γάλακτος:

• Βράζω το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα για περίπου 5 ώρες. Είναι ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος!

• Την αφήνω να κρυώσει (μπορούμε να την κάνουμε από την προηγούμενη μέρα).

 

Βάση:

1. Βάζω στο μπλέντερ τα πτι-μπερ και τα θρυμματίζω.Τα Grangereale τα θρυμματίζω με τα χέρια για να μην σπάσουν οι κόκκοι των ξηρών καρπών.

2. Αλέθω τους ξηρούς καρπούς.

3. Βάζω όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ και τα ανακατεύω.

4. Στρώνω τη βάση και τα πλαϊνά σε ένα τσέρκι (28 εκ.), την πατάω καλά με τα χέρια και την ψήνω για 15’ στους 180 βαθμούς στον αέρα.

5. Ύστερα την αφήνω να κρυώσει.

peanut-caramel-chocolate-tart-crystallia-syntages-recipe-gluko-sweets-ingolden-biscuit

Φτιάχνουμε την κρέμα:

Προσθέτω στο έτοιμο μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής το γάλα και φτιάχνω την κρέμα.Ύστερα προσθέτω και το κρεμώδες τυρί και χτυπάω με το μίξερ για λίγο ακόμα.

Φτιάχνουμε την Ganache:

1. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και ύστερα την προσθέτω στην κουβερτούρα που την έχω τεμαχίσει. Ανακατεύω απαλά με μία μαρίζ.

2. Τέλος, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Παρασκευή:

1. Αφού έχω στρώσει τη βάση και έχει κρυώσει, απλώνω την καραμέλα γάλακτος και από πάνω ρίχνω τα peanuts.

2. Ύστερα στρώνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής (να είναι σχετικά πηχτή).

3. Απλώνουμε την Ganacheκαι την στρώνω με μία σπάτουλα.

4. Τοποθετώ την τάρτα στο ψυγείο (καλό θα ήταν να μείνει αρκετές ώρες για να “δέσουν”τα υλικά της τάρτας).

peanut-caramel-chocolate-tart-crystallia-syntages-recipe-gluko-sweets-ingolden-biscuit

Μου τρέχουν τα σάλια!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας