Κις λορέν, η κλασσική συνταγή

0
2392

Είναι μια ανοιχτή πίτα-τάρτα με γέμιση κρέμας τυριού και ζαμπόν-μπέικον. Πλέον, όμως υπάρχουν πολλές παραλλαγές με προσθήκη λαχανικών, θαλασσινών κλπ. Είναι πολύ νόστιμη και προτείνεται ανεπιφύλακτα στο κυριακάτικο τραπέζι αλλά και σε ένα γιορτινό μπουφέ. Ας δούμε λοιπόν την κλασσική συνταγή χωρίς άλλες προσθήκες. 

kis-loren-h-klassikh-syntagh-ingolden.gr

 Υλικά:

Για τη ζύμη:

–  250 γρ. αλεύρι

–  150 γρ. βούτυρο

–  1 αυγό

 Λίγο χλιαρό νερό

–  Αλάτι

Για τη γέμιση:

–  200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

–  150 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

–  3 αυγά

–  1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

 100 γρ. κασέρι

 100 γρ. κεφαλογραβιέρα

 

Εκτέλεση:

1.  Πλάθουμε τη ζύμη ενώνοντας τα υλικά της και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη με ζελατίνα ή με μία υγρή πετσέτα.

2.  Κατόπιν την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για τάρτες.

3.  Ρίχνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τα κασέρια μας, ανακατεμένα, να σκεπάσουν το φύλλο της τάρτας.

4.  Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος για να ενωθούν, τα ρίχνουμε πάνω από τα αλλαντικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

 

Πηγή:lopis-place.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας