Banoffee..Το Θεϊκό!!

0
73

Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το απίστευτο γλυκό, μου ζητάτε τη συνταγή..!!

Καραμέλα γάλακτος, μπισκότο, μπανάνα και αφράτη σαντιγύ σε μια μπουκιά..! Πώς να αντισταθείς σ’αυτόν τον πειρασμό;!!

banoffee-recipe-caramel-biscuit-ctystal-diary-mumchkin-sweet-banana-chantilly-ingolden.gr

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη βάση μπισκότου:

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου Digestive (800 γρ.)
  • 1 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (250 γρ.)

Για την καραμέλα γάλακτος:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

Για την σαντιγύ:

  • Κρέμα γάλακτος 400 γρ.
  • Λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

4-5 μπανάνες

                       Φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα                       

                      

Πως το φτιάχνουμε:

  1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα (με την κονσέρβα) για 3 ώρες περίπου, συμπληρώνοντας με νερό όταν χρειάζεται. Τα κουτιά πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό.
  2. Αλλέθουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο. Τα ομογενοποιούμε και στρώνουμε τη βάση σε ένα τσέρκι 28 εκ. Ψήνουμε τη βάση για 12′-15′ στο φούρνο στους 170 βαθμούς και την αφήνουμε να κρυώσει.

banoffee-recipe-caramel-biscuit-ctystal-diary-mumchkin-sweet-banana-chantilly-ingolden.gr

  1. Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα κι αφού έχει κρυώσει λίγο, την στρώνουμε πάνω απ΄το μπισκότο.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη αν θέλουμε τη σαντιγύ λίγο πιο γλυκιά. Η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη.

banoffee-recipe-caramel-biscuit-ctystal-diary-mumchkin-sweet-banana-chantilly-ingolden.gr

  1. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο κα το αφήνουμε να παγώσει.
  2. Γαρνίρω με το φιλέ αμυγδάλου.
  3. Έπειτα το καταβροχθίζουμε!!!

banoffee-recipe-caramel-biscuit-ctystal-diary-mumchkin-sweet-banana-chantilly-ingolden.gr

Μπορείτε να το φτιάξετε σαν τάρτα ή σε ποτήρι για ατομικές μερίδες!!

Πολλά Φιλιά και καλή όρεξη!

Κρυσταλλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας