Azima Place: Μια βόμβα αισιοδοξίας!

0
302

γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης

AZIMA-PLACE-INGOLDEN.GR

Πράγματι! Μια βόμβα αισιοδοξίας, χαράς, ενέργειας και ζωής που ‘’σκάει’’ καθημερινά κάπου στην Νέα Σμύρνη έχει συνθέσει εύστοχα η Λιάνα Καραγιαννίδου. Και λέω εύστοχα, για τον απλό λόγο ότι αυτές είναι οι αρετές που θα έπρεπε πραγματικά να πρωταγωνιστούν στις ζωές μας, δίνοντας στις στεναχώριες, τα προβλήματα, την αρνητική ενέργεια και την μιζέρια τον ρόλο του κομπάρσου! Η Λιάνα Καραγιαννίδου λοιπόν, αυτό το έχει καταλάβει καιρό τώρα. Κάπως έτσι, σήμερα μας παρουσιάζει και μας προτείνει έναν αισιόδοξο και εναλλακτικό τρόπο ζωής, μέσω των Εναλλακτικών Θεραπειών και της Τέχνης.

Μήπως ήρθε ο καιρός να νιώσουμε καλύτερα μέσα μας, ώστε να νιώσουμε καλύτερα και σαν σύνολο…;

Όταν μιλήσαμε πρώτη φορά μου είπες ότι στον χώρο σου επιδιώκετε το Ευ Ζην! Πως ορίζεις εσύ το Ευ Ζην;
Ως χαρά, συνειδητότητα και σεβασμό! Ευγνωμοσύνη στη ζωή που περνάει μέσα από μας, μέσω των προγόνων μας αλλά και από εμάς στα παιδιά όλου του κόσμου!

Τι ακριβώς λοιπόν είναι το Azima Place;
Το Azima Place είναι πραγματικά ο χώρος της καρδιάς μας! Εδώ όλες οι Εναλλακτικές Θεραπείες ανταμώνουν την Τέχνη, και η Τέχνη τη Ζωή! Είναι ένας τόπος συνάντησης σταθμός για όλους εμάς που “θέλουμε να θέλουμε’’ ή καλύτερα που ‘’επιμένουμε να θέλουμε” ένα κόσμο αγαπησιάρικο, γεμάτο από την πρόθεση της αλήθειας και της χαράς, που φέρει αυτή η κατάσταση όταν μπορείς και επιθυμείς να την βιώνεις ολοκληρωτικά στο τώρα, κερδίζοντας μέσα από αυτό το συνεχές “παιχνίδι” ολοένα και περισσότερες στιγμές αλήθειας, χαράς, υγείας, αφθονίας και αγάπης! Το Azima Place είναι πραγματικά ένας Εναλλακτικός Ενεργειακός φωτεινός χώρος που γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 για να φιλοξενήσει τα “Διαλογιστικά Παιχνίδια” μας, από ανθρώπους, από θεραπευτές, από φίλους και λειτουργεί σαν ένα φωτεινό ενεργειακό “κανάλι” που σε προσκαλεί να συντονιστείς μαζί του! Στην καρδιά της Νέα Σμύρνης μιας γειτονιάς φιλόξενης που δημιουργήθηκε από ανθρώπους ξεριζωμένους της Σμύρνης και προσέλκυσε όλα αυτά τα χρόνια τόσους υπέροχους θεραπευτές που η καρδιά τους οδήγησε εδώ να φτιάξουν μαζί με τους κατοίκους τις ολοκαίνουριες ρίζες! Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της ζωής έγινε σταθμός μας, σταθμός μου για να περπατήσω και εγώ στο δικό μου Όνειρο! Μέσα από το Azima New Age Store το κρυσταλλό-μαγαζάκι μας στην κεντρική πλατεία της Νέα Σμύρνης από το 2005. Αρχικά, έχω τη χαρά και την ευκαιρία να γνωρίζω εδώ υπέροχους ανθρώπους, να νιώθω πως η επαφή μας αυτή, οι στιγμές που ζούμε εδώ καθημερινά, τολμώ να πω ότι γίνεται πολλές φορές δρόμος για να συναντάμε το “Θεό” όπως κι αν τον αντιλαμβάνεται ο καθένας μας!

Τι είναι οι εναλλακτικές θεραπείες και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτές;
Οι Εναλλακτικές Ενεργειακές θεραπείες για μένα, όταν αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και σεβασμό, είναι το απαραίτητο κομμάτι που ολοκληρώνει και όχι απλά συμπληρώνει… την κλασσική Ιατρική έτσι όπως πραγματικά εφαρμόζονταν από τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη! Αφορούν την ολότητα της ύπαρξης μας και όχι μεμονωμένα κομμάτια της… είναι υπέροχη η εξειδίκευση σε κάποιο τομέα της υγείας αν αυτή δεν μας πάει στο άλλο άκρο του να μας κάνει μονοδιάστατους, όταν η ανθρώπινη ύπαρξη είναι πολυδιάστατη από τη φύση της! Οι Εναλλακτικές θεραπείες στο σύνολο τους, αφορούν όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, το σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό κομμάτι μας! Η άγνοια και η αμάθεια του κόσμου τους δίνει μια μεταφυσική διάσταση η οποία δεν ακουμπάει διόλου την αλήθεια μου! Στο τέλος της χιλιετίας το 1999 γνώρισα το Ρέικι μέσα από έναν αγαπημένο φίλο, δάσκαλο, οδηγό, τον Azaad Χαραλάμπους που ως “φωτιστής” στο επάγγελμα μου έδωσε τα φώτα του και μου άνοιξε τα μάτια. Ήμουν 23 ετών τότε και εντελώς ανυποψίαστη. Το 2000 συνάντησα την σπουδαία μου Δασκάλα τη Σβάρνο, κατά κόσμο Βάσω Αλλαγιάννη και δίπλα της μέσα από τα “όλο φως” χέρια της και τη ζεστή καρδιά της το μαγευτικό ταξίδι άρχισε για μένα! Ήμουν πάρα πολύ τυχερή, ήμουν έτοιμη να πάρω τα δώρα της συγχρονικότητας και έτσι η ζωή μου έφερε στο δρόμο μου την κατάλληλη στιγμή τον κατάλληλο άνθρωπο, τη Δασκάλα μου Σβάρνο, την Πούναμ, την Άννα που θα έχουν πάντα μοναδική θέση στην καρδιά μου! Το Ρέικι, ο Διαλογισμός και το Αύρα – Σώμα αργότερα μαζί με τους κρυστάλλους έγιναν κομμάτι της ζωής μου σε τέτοιο βαθμό που ξεκίνησα τα δικά μου Group κλείνοντας για λίγο το μάτι στην Τέχνη του Τραγουδιού και της Υποκριτικής που ήταν οι κύριες σπουδές και ενασχολήσεις μου μέχρι τότε!

AZIMA-PLACE-REIKI-INGOLDEN.GR

Συγκεκριμένα για το ρέικι, θεραπεία που τελευταία ακολουθούν πολλοί, τι είναι και πως μπορεί να μας βοηθήσει;
Το Ρέικι καθόρισε και άλλαξε τη ζωή μου ριζικά, και όταν λέω ριζικά το εννοώ κυριολεκτικά, σαν το ξεριζωμένο δεντράκι που ψάχνει απεγνωσμένα για να ριζώσει και πάλι. Είναι σαν μια φωτεινή εσωτερική κολώνα στήριξης που είναι εκεί μέσα σου για σένα πάντα! Είναι μια μορφή αναγέννησης ένα restart… μια επανασύνδεση. Είναι όλα όσα έχουμε χάσει στο σύγχρονο κόσμο, για να μην πω στη Δύση και σας μπερδέψω μιας και Ρέικι υπήρχε σε όλους τους ανεπτυγμένους πολιτισμούς: ρέει κι ή τσι, η Ενέργεια που ρέει έτσι απλά! Είναι μια θεραπευτική μέθοδος που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτο-ίασης μέσα από την μαθητεία/ανάπτυξη της συνειδητότητας και εφαρμόζεται με χειροθεσίες! Λειτουργεί στην ολότητα μας! Εξάλλου, “για να θεραπεύεις το σώμα πρέπει πρώτα να θεραπεύσεις το νου” έλεγε ο Πλάτων. Εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει και επιταχύνει το ξεδίπλωμα της ζωής, είναι μακριά και πέρα από κάθε θρησκεία ή δόγμα και είναι μια αδιάκοπη αγάπη και λειτουργεί μόνο με αγάπη! Το Ρέικι είναι οδηγός, δάσκαλος στη ζωή. Αναζητά την αιτία που προκαλεί, το όποιο σύμπτωμα σε όποιο επίπεδο, που συνήθως βρίσκεται καλά κρυμμένη στο υποσυνείδητο, την φέρνει στην επιφάνεια στο συνειδητό νου με απόλυτη προστασία, την θεραπεύει και παύει να υπάρχει το αποτέλεσμα, όπου κι αν έχει εκδηλωθεί αυτό! Όπως λέει ένα σοφό Ερμητικό ρητό:“Σφραγίδα της αλήθειας, η απλότητα.”

Ξέρω ότι ασχολείσαι με το θέατρο & την μουσική. Μπορεί η Τέχνη να συμβάλλει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής;
Μέσα από όλες μου τις ενασχολήσεις έμαθα πως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο! Ποτέ δεν ένιωσα να προδίδω ή να εγκαταλείπω ότι είχα κάνει πριν,  έτσι πάντα επιθυμούσα να ενώσω με κάποιον τρόπο μαγευτικά θεραπευτικό ότι έχω διδαχθεί από υπέροχους ανθρώπους δασκάλους που συναντάω με κάθε τρόπο στη ζωή. Γι αυτό εδώ στο Azima Place όλες οι Εναλλακτικές Θεραπείες ανταμώνουν την Τέχνη και η Τέχνη τη Ζωή! Μέσα από το Acting που είναι δράση, έμπνευση, έκφραση, είναι η απόσταση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα! Είναι ένας καινούριος Δρόμος Αυτογνωσίας που ανοίγεται μπροστά μας, καθώς το ταξίδι του Αποπροσδιορισμού τώρα ξεκινά μεταμορφώνοντας σε Όχημα μας όλες οι μορφές Τέχνης! Δημιουργήσαμε ένα Ενεργειακό Εναλλακτικό Studio Υποκριτικής για να ανακαλύψουμε μαζί το Αληθινό “Είμαι” σε όλες του τις διαστάσεις! Η Τέχνη πραγματικά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μας κάνει πλούσιους! 

Είναι εύκολο για ένα σύγχρονο άνθρωπο που αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες στην καθημερινότητά του να καταφέρει να βοηθήσει τον εαυτό του με εναλλακτικές θεραπείες;
Όχι! Δεν είναι εύκολο γιατί είμαστε καλά εκπαιδευμένοι στα δύσκολα, μας έχουν μάθει πως να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα, τις στραβές, μας σοκάρει ή φοβόμαστε περισσότερο την ευχάριστη έκπληξη που φέρνει η ζωή, παρά το δυσάρεστο για το οποίο μας προετοιμάζουν καλά δεν την αντέχουμε τη χαρά, τη δική μας ή των άλλων, για αυτό είναι δύσκολο, γιατί είναι απλό! Έχουμε έρθει να ζήσουμε χαρά, απόλαυση, να βιώσουμε αγάπη, όπως όταν ήμασταν παιδιά, πόσο αποκομμένοι είμαστε όμως! Πραγματικά το πιστεύω πως δεν είναι εύκολο να αφήσουμε τους παλιούς προγραμματισμούς, αλλά είναι απλό, σαν ένα άγγιγμα!

Η θετική ενέργεια “διδάσκεται”; Μπορεί κάποιος άνθρωπος που είναι αρνητικός στην ζωή του να καταφέρει να αλλάξει στάση μέσα από τις παραπάνω διεργασίες;
Δεν υπάρχει αρνητικός και θετικός… καλός η κακός… όπως και η ενέργεια είναι μία, εμείς τη μεταλλάσσουμε… ναι μπορεί όχι να μας το διδάξει κάποιος αλλά να μας το εμπνεύσει… αυτός είναι ο “καλός δάσκαλος

azima-ingolden.grΣε προσωπικό επίπεδο, ασχολείσαι χρόνια με όλα αυτά! Πως έχει αλλάξει εσένα η ζωή σου;

Αυτό θα έπρεπε να το ρωτήσεις σε φίλους μου και όχι σε μένα… 🙂 Νιώθω όμως πως η ουσιαστικότερη αλλαγή μου είναι η χαρά του να είμαι ελεύθερη να αλλάζω, να ρέω αβίαστα και αδιάκοπα στο ποτάμι της ζωής έχοντας την εμπιστοσύνη και τη χαρά να απολαμβάνω το ταξίδι μέσα από πολλούς υπέροχους “ρόλους” όπως λέει και το Human Design “Είμαι ο επιβάτης στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που απολαμβάνει την διαδρομή!”

Τέλος, πέρα απ´ όλες αυτές τις θεραπείες, τι πρέπει να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο για να δούμε την ζωή μας πιο αισιόδοξα και θετικά και να είμαστε χαρούμενοι;
Να Επικοινωνούμε την Αλήθεια μας, να αγκαλιαζόμαστε, να είμαστε σε επαφή! Να ζούμε με Χαρά την κάθε στιγμή, να ζούμε από καρδιάς ελεύθεροι από θυμό κριτική και φόβο. Να τρεφόμαστε με καθαρές τροφές που φτάνουν στο πιάτο μας χωρίς να έχουν πονέσει κανέναν! Να έχουμε επίγνωση και συνειδητότητα του τι ενεργειακό αποτύπωμα αφήνουν όλα όσα νιώθουμε οι σκέψεις, οι πράξεις και τα έργα μας! Όπως λέμε και στο Ρέικι:

Μόνο για σήμερα: Μην ανησυχείς.
Μόνο για σήμερα: Μη θυμώνεις.
Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου.
Τίμα τους γονείς σου, τους δασκάλους σου και τους γεροντότερους.
Δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον.

Info

Azima New Age Place

(Ελ.Βενιζέλου 16, Πλ Αγίας Φωτεινής – Νέα Σμύρνη

Τηλ: 213 005 3302 – 213 026 4144

Page: AzimaPlace.gr

Facebook Page: Azima New Age Place

Συνέντευξη: Τάσος Μπιμπισίδης

Facebook Page: Tasos Bibisidis

InGolden.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας