Στρούντελ με κρέμα φράουλας

0
145

 

Ένα πολύ όμορφο και δημοφιλές γλυκό που τρώγεται από όλους ανεξαιρέτως.

Στρούντελ με γέμιση κρέμα φράουλας!

strrudel-me-gemish-fraoulas-ingolden.gr

Υλικά:

–  1 φύλλο σφολιάτας
–  8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
–  3 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
–  ½ κούπα του τσαγιού καστανή ζάχαρη
–  λίγο αλάτι
–  2 ½ κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο 3,5%
–  2 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
–  1 βανίλια
–  2-3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα φράουλα
–  3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι και 1 κρόκο για άλειμμα
–  150 γρ. φρέσκες φράουλες
–  λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

–  Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα με μία πρέζα ζάχαρης – για να μη μας καεί το γάλα

–  Σε ένα μικρό κόσκινο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, κορν φλάουρ, αλεύρι, βανίλια και κοσκινίζουμε μέσα σε μία λεκάνη

–  Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού μέσα στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.

–  Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και ρίχνουμε τους κρόκους και το βούτυρο.  Ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά έως ότου το βούτυρο λιώσει και οι κρόκοι ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

–  Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις κρυώσει προσθέτουμε την φρέσκια φράουλα – κομμένη σε κομματάκια- και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά.

–  Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με βούτυρο, κόβουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια και το τοποθετούμε το ένα στον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια του και αφήνουμε 2 εκατοστά από το τελείωμα της κάθε πλευράς.

–  Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και με το πινέλο αλείφουμε το περίγραμμα της σφολιάτας που δεν έχει κρέμα. Κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας τοποθετώντας το ακριβώς πάνω στο άλλο

–  Με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες καλά και χαράζουμε ελαφρά το πάνω μέρος από το καπάκι.

–  Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια από το καπάκι της σφολιάτας.

–  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25′. 

 

Πηγή: www.lovecooking.gr

Επιμέλεια- Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας