Τα πιο υγιεινά και πρωτεϊνικά μπισκότα με βρώμη!
Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη.
Υλικά:
– 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
– 120 γρ. μέλι
– 1 πρέζα αλάτι
– 120 γρ. βρώμη
– 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
– 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
– 1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα- προαιρετικά
– φράουλες
– βατόμουρα ή μύρτιλλα
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
– Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
– Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
– Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
– Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας. Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
– Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
– Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
– Σερβίρουμε με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλλα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος