Με τι τύπο κρασιού συνοδεύουμε τα φαγητά μας;

Το κρασί είναι αναμφίβολα ο καλύτερος συνοδός του φαγητού.  Η διαδικασία επιλογής, δοκιμασίας και συνδυασμού ενός κρασιού µε το κατάλληλο πιάτο είναι γεμάτη µε κανόνες και παγίδες, πράγμα που προκαλεί πονοκεφάλους σε όσους αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι βασικοί κανόνες, καθώς και τα προσωπικά γούστα του καθενός για ορισµένα κρασιά διευκολύνουν σε µεγάλο βαθµό το ταίριασµα ενός κρασιού µε το κατάλληλο φαγητό.

Βασικός κανόνας είναι η προβολή τόσο του κρασιού όσο και του φαγητού. Από τη στιγμή που κάποιο από τα δύο υπερτερεί του άλλου, τότε σπάζει η αρμονία.

me-ti-typo-krasiou-synodeyoume-ta-faghta-mas-ingolden.gr_

Οι τύποι των κρασιών που συνοδεύουν τα φαγητά είναι:

Λευκά ξηρά: Για ψάρια, κρύο κρέας, ψητά και γενικά λευκά κρέατα, κινέζικο φαγητό, καπνιστό Σολωμό, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και φοντύ.

Λευκά ημίγλυκα: Τα ορεκτικά.

Ροζέ ξηρά: Σαλάτες, ψάρια, κρέας και τα μη πικάντικα τυριά.

Κόκκινα ξηρά: Τα πικάντικα τυριά, κόκκινα κρέατα και πίτσα.

Κόκκινα ελαφρά: Τα ορεκτικά, το κρέας  κυνηγιού και τα ψητά, τον μουσακά, το συκώτι, τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια με κόκκινη σάλτσα.

Όταν σερβίρουμε το κρασί υπάρχει κίνδυνος να λερώσουμε το τραπεζομάντιλο, γι’αυτό φτιάχνουμε γύρω από το στόμιο ένα φιόγκο με μία πετσέτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *