Κεφαλάρια κρεβατιού, ξεχωριστές ιδέες!

0
27208

Ένας εύκολος και αρκετά απλός τρόπος για να ανανεώσουμε τον χώρο της κρεβατοκάμαρας, είναι να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε το κεφαλάρι του κρεβατιού μας. Οι ιδέες είναι πολλές και απίθανες, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και να αξιοποιήσουμε διάφορα αντικείμενα που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πιο ξεχωριστό κεφαλάρι..

Παραβάν

Μια ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα παραβάν και να το βάλουμε ως πλάτη για το κρεβάτι μας. Να φροντίσουμε ώστε το μήκος του να είναι ανάλογο του κρεβατιού ή μεγαλύτερο.

Εάν διαθέτουμε κάποιο υφασμάτινο παραβάν μπορούμε ακόμα και να αλλάξουμε το ύφασμα του και για να δημιουργήσουμε κάτι πιο ταιριαστό στο χώρο μας.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees4-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees2-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees6-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees1-ingolden.gr

Ράφια

Χρησιμοποιούμε ράφια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και τα διακοσμούμε με τα αγαπημένα μας αντικείμενα ή βιβλία. Είναι μια εξαίρετη λύση και μπορεί να αντικαταστήσει και τα κομοδίνα σε περιπτώσεις έλλειψης χώρου. Προσοχή στο ύψος στήριξης!

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees9-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees4-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees5-ingolden.gr

Ξύλινες παλέτες

Η παλέτα μπορεί πολύ εύκολα να μπει για κεφαλάρι πίσω από το κρεβάτι μας και μπορούμε μάλιστα να την χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους δίνοντας κάθε φορά και ένα άλλο αποτέλεσμα. Μπορούμε να την αφήσουμε στο φυσικό της χρώμα χωρίς να την βάψουμε ή να ζωγραφίσουμε πάνω της δίνοντας ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees10-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees11-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees12-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees14-ingolden.gr

Ύφασμα

Πρωτοτυπούμε επιλέγοντας ύφασμα για κεφαλάρι. Μπορούμε με ένα απλό καρφάκι στο πίσω μέρος του κρεβατιού να κρεμάσουμε ένα κομμάτι ύφασμα το οποίο θα ανοίγει και θα αγκαλιάζει το κρεβάτι.Στην κορυφή μπορεί να γίνει ένα φιόγκος ή να κρεμάσουμε διακοσμητικά.

Επίσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε κεφαλάρι με κουρτίνα που θα κρεμάσουμε από μια ράβδο κουρτινών χρησιμοποιώντας δαχτυλίδια ή κλιπ.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees16-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees20-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees21-ingolden.gr

Φωτογραφίες και κάδρα

Φωτογραφίες, κάδρα και αγαπημένες κορνίζες μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως ένα κεφαλάρι. Χρησιμοποιούμε κορνίζες σε διάφορα μεγέθη πολύ κοντά μεταξύ τους ή τοποθετούμε κάδρα ίδιων διαστάσεων συμμετρικά ώστε να καλύψουμε όλο το πλάτος του κρεβατιού.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees26-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees39-ingolden.gr

Πόρτες και παράθυρα

Εκμεταλλευόμαστε παλιές πόρτες ή παράθυρα που θα βρούμε στην αποθήκη μας ή σε μια βόλτα στη γειτονιά μας ή και σε κάποια παλαιοπωλεία και δημιουργούμε ένα κεφαλάρι. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βερνίκια για ξύλο, αλλά και για τεχνοτροπίες, όπως είναι η πατίνα παλαίωσης.

Βάφουμε την πόρτα σε χρώμα που να ταιριάζει με τη διακόσμηση μας και την αφήνουμε να στεγνώσει. Τοποθετούμε την πόρτα στον τοίχο περίπου 4 εκατοστά πάνω από το πάτωμα χρησιμοποιώντας δύο γωνίες στήριξης και μια στη κορυφή.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees27-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees30-ingolden.gr

Καθρέφτες

Ένας, δυο και παραπάνω καθρέφτες μπορούν να διακοσμήσουν το πίσω μέρος του κρεβατιού δίνοντας μια διαφορετική αίσθηση στο υπνοδωμάτιο. Με αυτή την τεχνική μπορούμε εύκολα να μεγαλώσουμε τον χώρο αλλά και μπορούμε να δώσουμε ένα πιο κλασικό ύφος στο δωμάτιο αν τοποθετήσουμε τον καθρέφτη μέσα σε ένα χρυσό παλιό κάδρο, εφόσον βεβαιωθούμε ότι θα είναι στερεωμένος με ασφάλεια.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees24-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees25-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees31-ingolden.gr

Έργα τέχνης

Ακόμα μια απλή, αλλά εντυπωσιακή λύση, είναι να τοποθετήσουμε ένα έργο τέχνης στη πλάτη του κρεβατιού, το οποίο μπορεί να είναι ένας πίνακας ή κάποιο γλυπτό.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees32-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees33-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees35-ingolden.gr

Στένσιλ, ταπετσαρία ή χρώμα

Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε ένα κεφαλάρι με στένσιλ. Το στένσιλ είναι αρκετά εύκολο, και υπάρχουν άπειρα σχέδια στο εμπόριο. Κόβουμε το στένσιλ με ένα μυτερό κοπίδι και το τοποθετούμε στον τοίχο χρησιμοποιώντας μια κόλλα σε σπρέι ή καρφάκια με χαμηλή μύτη. Εφαρμόζουμε το χρώμα στο εσωτερικό του. Χρησιμοποιούμε ακρυλικό χρώμα ή ειδικά χρώματα για στένσιλ.

Επίσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο στυλ χωρίς το κόστος της αγοράς του κρεβατιού αλλά μόνο με ζωγραφική στο τοίχο μας.

Μετατρέπουμε έναν απρόσωπο τοίχο σε ένα γοητευτικό κεφαλάρι προσθέτοντας μόνο ταπετσαρία ή καλύπτουμε το κεφαλάρι μας με ταπετσαρία για να το ανανεώσουμε. Σκιαγραφούμε το κεφαλάρι σε ένα μεγάλο πρόχειρο χαρτί και το κόβουμε, μεταφέρουμε το σχέδιο στον τοίχο. Μια ελαφρά επάλειψη με κόλλα για ταπετσαρία στο σχέδιο είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε. Κολλάμε την ταπετσαρία και το κρεβάτι μας είναι έτοιμο.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees37-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees22-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees23-ingolden.gr

Ξύλινο πλαίσιο

Ένα φαρδύ ξύλινο πλαίσιο, στο χρώμα του ξύλου του κρεβατιού και μέσα σε αυτό ένα κομμάτι ξύλο με αφρολέξ που θα καλυφθεί με υφασμάτινη ταπετσαρία, ίσως την ίδια με αυτή των καλυμμάτων του κρεβατιού, αποτελεί μια κομψή και ολοκληρωμένη λύση. Αν θέλουμε να του δώσουμε ένα πιο κλασικό ύφος μπορούμε να ζητήσουμε από τον ταπετσέρη να μας περάσει και καμπαράδες – σιδερένια καρφιά-  που θα στερεώνουν το ύφασμα στο πλαίσιο.

Μπορούμε να το κατασκευάσουμε μόνοι μας επιλέγοντας ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στο πλάτος του κρεβατιού μας. Στερεώνουμε πάνω του ένα κομμάτι αφρολέξ, το καλύπτουμε με ύφασμα, και το σταθεροποιούμε στο κόντρα πλακέ με ένα καρφωτικό.

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees43-ingolden.gr

kefalari-krevatiou-xechoristes-idees42-ingolden.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας