«GΖ»: Η διατροφή με την υγεία πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά!

0
23

Η διατροφή με την υγεία πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Αυτό πιστεύουν ο Γιώργος και η Ζωή, ένα νέο ζευγάρι με αγάπη και όραμα για την ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα της. Γι’ αυτό το λόγο, πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία, τη Giozo L.T.D. «GΖ», προβάλλοντας έτσι πολύτιμα ελληνικά προϊόντα, υψηλής θρεπτικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας σε όλο τον κόσμο.

marmelade Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, εκτός από τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τουλάχιστον, εμάς στο inGolden μας εντυπωσίασε πολύ και πιστεύουμε θα εντυπωσιάσει κι εσάς, είναι η συσκευασία υψηλής αισθητικής !!!

 

Ο Τάσος Μπιμπισίδης μίλησε μαζί τους:

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παραγωγή των προϊόντων σας;

Όλα ξεκίνησαν από μια πειραματική διαδικασία σε μορφή οικοτεχνίας. Αρχικά μπήκαμε στην διαδικασία παραγωγής λικέρ στο σπίτι, το αποτέλεσμα και η ανταπόκριση του κόσμου μας οδήγησε στο να δούμε τι άλλο θα μπορούσαμε να παράγουμε, έτσι φτάσαμε στις πρώτες σπιτικές μαρμελάδες όπου η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη, σε αυτό ακριβώς το σημείο έπρεπε να αποφασίσουμε αν η παραγωγή μαρμελάδων “GZ” θα παραμείνει σε μια μικρή ποσότητα οικοτεχνίας ή θα προχωρήσουμε σε μια μαζική παραγωγή. Η απόφαση μας λοιπόν ήταν να προχωρήσουμε δημιουργώντας την εταιρεία GIOZO.LTD (deli-taste), τότε άρχισε και το ταξίδι μας στην Ελληνική γη ψάχνοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες με υψηλή διατροφική αξία για την παραγωγή περισσότερων προϊόντων.

 Τι είναι λοιπόν η «GΖ»;

Η «GΖ» είναι μια ειδική έκδοση μαρμελάδων από φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των superfoods όπως το κράνο, το ρόδι, το βατόμουρο κλπ, σε συσκευασία δώρου. Τα αρχικά «GΖ» είναι το brand-name όπως επίσης και τα αρχικά των ονομάτων μας, Γιώργος και Ζωή. Επιλέξαμε αυτήν την κατηγορία καρπών αφενός για τις ευεργετικές ιδιότητες τις οποίες έχουν αφετέρου η ιστορική διαδρομή τους ήταν αυτή που μας προξένησε το ενδιαφέρον. Η κρανιά (το κράνο), ήταν γνωστή από τα Ομηρικά έπη.

«Πάνω στην ώρα η Κίρκη τούς ρίχνει πρίνους, βαλανίδια και καρπούς κρανιάς, να φάνε όπως τα χαμοκύλιστα γουρούνια.»
(Οδύσσεια, Κ)

Η σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας κατασκευασμένο από ξύλο κρανιάς. Σύμφωνα με τον Παυσανία οι αρχαίοι έλληνες έφτιαξαν τον Δούρειο Ίππο με ξυλεία κρανιάς από το ιερό δάσος του Απόλλωνα.

Υπάρχουν τρόφιμα και αγαθά της ελληνικής γης που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει την αξία τους;

Σίγουρα υπάρχουν πολύτιμα αγαθά στην Ελληνική γη τα οποία δεν τυγχάνουν ανάλογης προσοχής και εκμετάλλευσης προς όφελος του καταναλωτικού κοινού. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης και οργάνωσης των παραγωγών για καλλιέργειες οι οποίες μπορούν να έχουν πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα. Η εξαιρετικής διατροφικής σημασίας τροφές βρίσκονται δίπλα μας, αυτό που δυσκολεύει την προσέγγιση μας είναι η κακή διατροφική συμπεριφορά μας και η γνώση η οποία δεν υπάρχει. Oι πρόγονοι μας λόγω της καθημερινής τους επαφής με το φυσικό περιβάλλον γνώριζαν πολύ καλά τους καρπούς και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον άνθρωπο και τους χρησιμοποιούσαν προς όφελος της υγείας τους. Το κράνο, το ρόδι, το βατόμουρο και πολλούς άλλους πολύτιμους καρπούς τους χρησιμοποιούσαν ως λικέρ ή γλυκά του κουταλιού! Σήμερα αυτή η γνώση επανέρχεται με μια δυναμική που μόνο ωφέλιμη θα είναι για την υγεία και την οικονομία.

Στην Ευρώπη γνωρίζουν τα Ελληνικά προϊόντα;

Η Ευρώπη έχει αγκαλιάσει τα Ελληνικά προϊόντα και φυσικά αυτό συμβαίνει όχι λόγω του χαμηλού κόστους αλλά της υψηλής ποιότητας. Υπάρχει δρόμος τον οποίο πρέπει να διαβούμε για να πετύχουμε υψηλά μερίδια στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τα μηνύματα είναι θετικά! Εμείς ως εταιρεία έχουμε έρθει σε επαφή με ξένους οίκους τροφίμων για την φιλοξενία των προϊόντων μας στα ράφια τους και πιστεύουμε ότι σύντομα οι μαρμελάδες «GΖ» θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη! Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ανοίξουμε και άλλες αγορές. Όταν η υψηλή διατροφική αξία ενός προϊόντος συνοδεύεται με μια συσκευασία η οποία αναδεικνύει την ποιότητα αυτή, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν αλλά σίγουρα είναι θετικά.

Ποια είναι συνεπώς τα άμεσα σχέδια της εταιρείας σας;

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η ανάπτυξη μιας μονάδας για αποξήρανση φρούτων, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η χώρα μας καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό. Η Ελλάδα έχει την τύχη να είναι τους περισσότερους μήνες του έτους ηλιόλουστη και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με τους ανταγωνιστές μας σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές πρώτης ύλης. Πιστεύουμε ότι με μεθοδική εργασία, οργάνωση και ανταγωνιστική στρατηγική μπορούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς ως εταιρεία.

Θα μας βρείτε:

Θεσσαλονίκη (παντοπωλείο Θεσσαλονίκης Κομνηνών 8-12, παραδοσιακά προϊόντα πόντου & πασσαλίδη γωνία, smile στο Φίλυρο

Αθήνα en Deli στο Μαρούσι, Davoutis delicatessen Χαλάνδρι και Ν Ιωνία

Σάμος Η Ιστορία της δαντέλας και έργα τέχνης Καρλόβασι

Σπέτσες στο isola di spezie,

Σαντορίνη Θήρα στο Deli Art ,

Αλεξανδρούπολη στο Delicatessen.

_

Info

Περισσότερες πληροφορίες για την «GΖ» μπορείτε να βρείτε στο

www.deli-taste.com

https://www.facebook.com/giozoltd

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας