Μούσλι – Bircher muesli

0
13

Το bircher muεsli δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μείγμα φρούτων, δημητριακών, ξηρών καρπών και μια γαλατένια βάση που μπαίνει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και μας δίνει ένα τέλειο πρωινό που μας κρατάει για πολλές ώρες.

bircher-muesli2-ingolden.gr

Υλικά:

 – 4 κουτ. σούπας βρώμη

– 2 κουτ. γλυκού σπόρους τσία

– 1 χούφτα αμύγδαλα

– 2 αχλάδια με τη φλούδα, χωρίς κουκούτσια

– 2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο

– 2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

– 2 κουτ. σούπας ταχίνι

– Χυμό από ένα λεμόνι

– 2 κουτ. γλυκού κανέλα

– 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– ¾ κούπας αμυγδαλόγαλα

– 4 χουρμάδες

Εκτέλεση:

– Καθαρίζουμε το αχλάδι από τα κουκούτσια του και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ανακατεύουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Επειδή τα λεμόνια μας μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ξινά, ξεκινάμε βάζοντας τη μισή ποσότητα στο μείγμα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο.

– Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Προσέχουμε να μη διαλύσουμε τα υλικά με το χτύπημα, θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια μέσα.

– Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα για να πήξει. Οι σπόροι τσία με το γάλα δημιουργούν ένα ζελέ που σφίγγει το μείγμα.

– Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και φρούτα της αρεσκείας μας.

 

Πηγή: www.akispetretzikis.com/el

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας