Μπισκοτοζελέ, το αγαπημένο!

0
12

Μια δροσερή και πανεύκολη συνταγή!

 biscotozele-to-agapimeno-ingolden.gr

 

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

2 κουτιά κρέμα στιγμής βανίλια

2 κουτιά ζελέ φράουλα ή κεράσι

1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.

2. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.

3. Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπέρ – όχι πολύ απλώς τα βουτάμε και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από τα μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

4. Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει – προσοχή όχι πολύ– τότε το στρώνουμε πάνω από το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς.

Tips:

–  Είναι ένα πανεύκολο γλυκό, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ζελέ να μην έχει πήξει εντελώς. Γιατί άμα πήξει εντελώς δεν θα μπορέσουμε να το βάλουμε πάνω στο γλυκό ενώ άμα δεν πήξει λίγο όταν θα ρίξουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό, θα έρθει το ζελέ κάτω από τα μπισκότα. Αν μας πήξει και δεν το προλάβουμε, βάζουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

–  Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ζελέ και φρέσκα φρούτα.

 

Πηγή:  www.sintagespareas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας