Τι λουλούδι είναι ο μήνας που γεννήθηκες;

0
4171

Τι λουλούδι είναι ο μήνας που γεννήθηκες και τι σημαίνει για την προσωπικότητά σου;

Κάθε λουλούδι έχει τη δική του σημασία, αποτελεί από την αρχαιότητα ξεχωριστό σύμβολο και αναπαριστά μια σειρά από στοιχεία του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσής σου.

Δώδεκα λουλούδια, ένα για κάθε μήνα του έτους. Ο γενέθλιος μήνας είναι αυτός που θα σου πει σε ποιο “λουλούδι ανήκεις”.

 

Ιανουάριος – Γαρίφαλο

Το αγαπημένο λουλούδι αναπαριστά την περηφάνια, την ομορφιά και την ευγνωμοσύνη. Το γαρίφαλο άλλωστε έχει πολλές σειρές από μεταξένια, ευαίσθητα πέταλα που καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κέντρο. Ανάλογα με το χρώμα τους τα λευκά συμβολίζουν την αγνή αγάπη και την καλή τύχη, το ανοιχτό κόκκινο τον θαυμασμό και το κατακόκκινο τη βαθιά αγάπη και τη στοργή.

 

Φεβρουάριος – Βιολέτα

Η Βιολέτα συμβολίζει τη σεμνότητα και την αγνότητα, την απόλυτη πίστη και το ρίσκο. Οι άνθρωποι που ανήκουν στη “Βιολέτα» πιστεύεται ότι έχουν ισχυρή θέληση. Συχνά παραμένουν ψύχραιμοι, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούν πολύ για να βρουν τη λύση. Είναι ευλογημένοι με καλή διαισθητική ικανότητα, ώριμοι, πρωτότυποι και ποτέ δεν ακολουθούν ή αντιγράφουν άλλους.

Μάρτιος – Νούφαρο

Το νούφαρο θεωρείται σύμβολο για μια νέα αρχή, την ελπίδα και την αναγέννηση. Οι άνθρωποι που γεννηθηκαν το μήνα Μάρτιο βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία, είναι ειλικρινή και φιλήσυχα. Είναι συνήθως καλλιτέχνες ή έχουν ανάλογα ταλέντα. Είναι ευγενικοί, με συμπάθεια και ενσυναίσθηση. Φροντίζουν τους πάντες, είναι αγαπητοί και προσπαθούν πάντα να επιλύουν κάθε είδους παρεξηγήσεις.

 

Απρίλιος – Μαργαρίτα

Ο θρύλος λέει πως επρόκειτο για νύμφη που μεταμορφώθηκε σε αγριολούλουδο για να γλυτώσει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι η επιτομή της παιδικότητας, της αφελούς και απονήρευτης χαράς. Δίνει στοιχεία αιώνιας νεότητας και όσοι ανήκουν σε αυτό το μήνα έχουν μια τάση να θέλουν να μείνουν για πάντα νέοι.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το λουλούδι, είναι έξυπνοι και μεταδίδουν τη θετική τους ενέργεια, σε όλους γύρω τους. Τους χαρακτηρίζει το πάθος για τη ζωή και η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών, που τους κάνει ηγετικές προσωπικότητες.

Μάιος – Κρίνος

Ο λευκός κρίνος αναπαριστάνει την αρετή, ενώ οι πολύχρωμοι κρίνοι είναι σύμβολο ταπεινότητας και γλυκιάς συμπεριφοράς. Στη γλώσσα των λουλουδιών το λουλούδι αυτό δείχνει αγνότητα καρδιάς, μεγαλείο και τιμή.

Τα άτομα που είναι γεννημένα τον Μάιο, φημίζονται για την ομορφιά και τη γοητεία τους. Είναι πιστά στις απόψεις τους και επιζητούν τη δικαιοσύνη. Διαθέτουν πρακτικό πνεύμα και ανθεκτικότητα, χαρακτηριστικά που χρησιμεύουν στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

 

Ιούνιος – Τριαντάφυλλο

Είναι παραδοσιακά το σύμβολο της αγάπης και του πάθους. Γι’ αυτό και το όνομα του ρόδου αναπαριστά την ομορφιά και την τελειότητα. Δεν είναι τυχαίο πως το τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι που έδωσε η Αφροδίτη στο γιο της θεό Έρωτα, αλλά και η Κλεοπάτρα ξελόγιασε τον Μάρκο Αντώνιο παρασύροντάς τον σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ροδοπέταλα.

Όσοι έχουν το τριαντάφυλλο ως σύμβολο, είναι ευσυγκίνητοι και παράλληλα εξωστρεφείς. Αγαπούν τη διασκέδαση, κάνουν εύκολα γνωριμίες και είναι ρομαντικοί. Διαθέτουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις και είναι πολυπράγμονες.

Ιούλιος – Δελφίνιο

Ιδιαίτερο λουλούδι, παίρνει το όνομά του από το μακρόστενο σχήμα που μοιάζει με εκείνο του δελφινιού. Συμβολίζει την ανοιχτή καρδιά και τη διακαή δέσμευση. Το λουλούδι αυτό συμβολίζει επιπλέον την ελαφρότητα, την ευγενική ψυχή και την αναζωογονητική αύρα του καλοκαιριού, χαρίζοντας σε όσες γεννήθηκαν αυτό το μήνα φυσική και ξεχωριστή ομορφιά.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στο δελφίνιο, έχουν γοητευτική προσωπικότητα και έξυπνο χιούμορ. Είναι φιλικοί, συμπαθείς και όταν δημιουργήσουν οικογένεια, αφοσιώνονται σε αυτήν.

Αύγουστος – Γλαδιόλα

Είναι το σύμβολο της δύναμης και της ηθικής ακεραιότητας. Το όνομά του συνδέεται με τους Ρωμαίους μονομάχους, πράγμα που υποδηλώνει, πως στον έρωτα έχουν την ικανότητα οι εκπρόσωποι του λουλουδιού, να διαπεράσουν και την πιο κλειστή καρδιά και να προκαλέσουν την τρέλα του φτερωτού θεού.

Η γλαδιόλα είναι σύμβολο της μνήμης, της αφοσίωσης, του ενδιαφέροντος και στη βικτοριανή εποχή σήμαινε «έρωτας με την πρώτη ματιά». Όσοι την έχουν για σύμβολό τους, είναι ενθουσιώδεις, ισχυρογνώμονες και παλεύουν για τα πιστεύω τους. Έχουν στόχο την επιτυχία, δε σταματούν μέχρι να την κατακτήσουν και επιθυμούν να ηγούνται.

 

Σεπτέμβριος – Ζέρμπερα

Η πλούσια υφή τους και τα χρώματα τα έχουν συνδέσει με μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα πίστευαν πως καίγοντας τα πέταλά τους μπορούσε κανείς να διώξει το κακό. Το λουλούδι αυτό σήμερα είναι το φυλαχτό της αγάπης και ένα διαρκές σύμβολο κομψότητας.

Η ζέρμπερα δηλώνει την αγάπη, την ικανοποίηση και τη φροντίδα. Τα άτομα που είναι γεννημένα το Σεπτέμβρη, είναι εργατικά και δραστήρια, επικεντρωμένα στα καθήκοντά τους. Ακολουθούν μελετημένα βήματα για να φτάσουν στο στόχο τους και κυνηγούν την τελειότητα. Είναι καλοί ακροατές στα προβλήματα των φίλων τους και συνάμα είναι κοινωνικοί.

Οκτώβριος: Καλέντουλα ή Κατηφές

Λαμπερό και πολύχρωμο το λουλούδι αυτό έχει επίσης έντονους συμβολισμούς και ιδιαίτερη θέση στον Χριστιανισμό. Συμβολίζει την αγάπη και τη χάρη. Είναι το λουλούδι που με τα υπέροχα έντονα χρώματά του και την ποικιλία συνδυασμών του συμβολίζει το τέλος της σοδειάς, την τρυφερότητα και τη χάρη.

Η Καλέντουλα ή Κατηφές είναι σύμβολο της τύχης, της μακροζωίας και της γοητείας. Όποιος έχει γεννηθεί αυτό το μήνα, εμπνέει εμπιστοσύνη και συμπάθεια, έχοντας άψογες διαπραγματευτικές ικανότητες. Έχει ευαισθησίες και παράλληλα επιδιώκει άνετη και αρμονική ζωή.

Νοέμβριος – Χρυσάνθεμο

Είναι το σύμβολο του ήλιου, με δεκάδες αναφορές στην ιστορία και ξεχωριστή θέση σε αρχαίους πολιτισμούς. Ο τόσο καλά “μελετημένος” τρόπος που ξετυλίγονται τα πέταλά τους, υποδηλώνει την τελειότητα και είναι σύμβολο διαλογισμού. Προσφέρει αισιοδοξία και χαρά και συμβολίζει την μακροζωία και την υγιεινή ζωή.

Το χρυσάνθεμο είναι το σύμβολο της συμπόνιας και της κρυφής αγάπης. Οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύονται από αυτό το λουλούδι, είναι ευχάριστοι ως μέλη μιας παρέας, ευγενικοί και ειλικρινείς. Επιζητούν τον πλούτο και την απόλαυση στη ζωή τους, ενώ είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν όταν υπάρχει ανάγκη. Ενεργούν με γνώμονα το μυαλό και όχι το συναίσθημά τους.

 

Δεκέμβριος – Νάρκισσος

Ο Νάρκισσος συμβολίζει την επιτυχία, τη γλυκύτητα, την αυτοεκτίμηση, τη διασκέδαση και τον πλούτο. Κατά την βικτοριανή εποχή, αν προσφερόταν, σήμαινε “πιστή αγάπη». Οι άνθρωποι που ανήκουν στον “Νάρκισσο» είναι δυνατοί, υπομονετικοί και δεν πτοούνται από δυσκολίες. Έχουν αυτοπεποίθηση, είναι της οικογένειας, λογικοί και αρκετά συστηματικοί και προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας