Σιδέρωμα, μικρές συμβουλές..

0
362

Οι περισσότεροι αντιπαθούμε το σιδέρωμα. Γνωρίζοντας, όμως, τους «κανόνες» του μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη.

 

sideroma-xrisimes-simvoules-ingolden.gr

– Δεν χρειάζονται όλα τα ρούχα σιδέρωμα. Πολλά από αυτά μπορούν να κρεμαστούν στη ντουλάπα, αφού έχουν στεγνώσει στην απλώστρα.

–  Η χρήση μαλακτικού στο πλύσιμο διευκολύνει το σιδέρωμα.

–  Για να μην αλλάζουμε συνεχώς θερμοκρασίες στο σίδερο, ανάλογα με τις «ανάγκες» του κάθε ρούχου, χωρίζουμε από πριν τα ρούχα σε στοίβες π.χ. βαμβακερά, λινά, συνθετικά και ξεκινάμε από αυτά που απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία.

– Σιδερώνουμε στο υπνοδωμάτιο. Έτσι θα έχουμε το κρεβάτι για να κάνουμε το ξεκαθάρισμα των ρούχων μας και τις κρεμάστρες μας κοντά, για να τα κρεμάσουμε.

–  Αποφεύγουμε να ακουμπάμε το σίδερο σε αιχμηρά αντικείμενα, π.χ. κουμπιά ή φερμουάρ.

–  Σιδερώνουμε τα ρούχα κατά προτίμηση από την ανάποδη, για να αποφεύγουμε τη «γυαλάδα» – ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα ρούχα. Στα ευαίσθητα υφάσματα που επιδέχονται σιδέρωμα, ακουμπάμε από πάνω ένα πανί π.χ. μία καθαρή μαξιλαροθήκη, για να μην ακουμπά το σίδερο απευθείας σε αυτά.

–  Μειώνουμε το χρόνο του σιδερώματος στο μισό, βάζοντας αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Το αλουμινόχαρτο θα ζεσταθεί, θα εκπέμπει θερμότητα και έτσι θα είναι σαν να σιδερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

–  Για να σιδερωθούν καλά η γιακάδες και τα στριφώματα, σιδερώνουμε πρώτα από την μέσα πλευρά.

–  Σιδερώνουμε τα υφάσματα διπλού πάχους από την μέσα πλευρά πρώτα και μετά από την απέξω.

–  Μπορεί να χαλάσει το σχήμα από τα ακρυλικά πλεκτά όταν είναι υγρά ή ζεστά, γι’ αυτό τα σιδερώνουμε τελείως στεγνά και κάθε κομμάτι που σιδερώνουμε το αφήνουμε, να κρυώσει εντελώς πριν ξανασιδερώσουμε άλλο μέρος του ακρυλικού πλεκτού.

–  Για να αποφύγουμε το τσαλάκωμα στα μανίκια, βάζουμε μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό μέσα στο μανίκι, για καλύτερο σιδέρωμα. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και ένα κομμάτι από χαρτόνι.

–  Πάντα σιδερώνουμε τα περισσότερα ρούχα μας από την μέσα πλευρά και αφού κρυώσουν, τα γυρνάμε.

–  Αν τα ρούχα μας έχουν πάνω σχέδια που δεν θέλουμε να ισοπεδωθούν καθώς θα σιδερώνουμε την πλάτη από το ρούχο, βάζουμε κάτω από το ρούχο μια χοντρή πετσέτα.

–  Κρατάμε τις πιέτες στην θέση τους με συνδετήρες για να μην χαλάσουν.

 

Πηγή: spitikamystika.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας