Δοκιμάζουμε αυτό το ρόφημα, το οποίο είναι πολύ εύγευστο αλλά και πολύ θρεπτικό. Μπορούμε να το απολαύσουμε παγωμένο ή ζεστό!
Υλικά:
– 2 κουταλάκια κακάο καλής ποιότητας
– 1 κουταλάκι μέλι
– 1/3 ποτήρι χυμό μπανάνας
– 2/3 ποτήρι νερό ή αμυγδαλόγαλα
Εκτέλεση:
– Βάζουμε σε μία κούπα ή ποτήρι το κακάο με το μέλι.
– Γεμίζουμε το 1/3 με χυμό μπανάνας και ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα, που χρησιμοποιούμε για τον καφέ.
– Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με ζεστό νερό από τον βραστήρα ή παγωμένο νερό και παγάκια
Μικρά μυστικά:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό μπανάνας του εμπορίου – συνήθως περιέχουν ζάχαρη – ή να φτιάξουμε το δικό μας χυμό πολτοποιώντας στο μπλέντερ μπανάνα με λίγο νερό.
– Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ή αν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά, να το κάνουμε με ρόφημα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού.
– Μέλι προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε το ρόφημα μας.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Βεατρίκη Βίνος