Μπανάνα, μυστικά ομορφιάς!

0
5995

banana-mistika-omorfias-prosopo-ingolden.grΈχουμε μιλήσει για το σπουδαίο που παίζει η μπανάνα στην υγεία μας… Αν το άρθρο μας έχει διαφύγει, να η ευκαιρία να το διαβάσουμε 🙂   Μπανάνα, για άμεση ενέργεια!

Ας δούμε τώρα τα οφέλη που μπορεί να έχει η μπανάνα για την ομορφιά, το δέρμα, τα μαλλιά, τα μάτια κλπ.

 

Μπανάνα για ενυδάτωση:

Η μπανάνα είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα για το δέρμα. Η βιταμίνη Α που υπάρχει επαναφέρει την χαμένη υγρασία και επαναφέρει το θαμπό και ξηρό δέρμα.

Μάσκες για ενυδάτωση προσώπου:

– Πολτοποιούμε μια ώριμη μπανάνα και την εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Αποφεύγουμε την επαφή με τα μάτια. Την αφήνουμε για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Θα νιώσουμε αμέσως το δέρμα να δείχνει απαλό και εύπλαστο. Εάν έχουμε  εξαιρετικά ξηρό και λεπιοειδές δέρμα, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι σε αυτή τη μάσκα προσώπου.

– Τεμαχίζουμε μισή ώριμη μπανάνα. Την ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού Έλαιο βιταμίνης Ε. Απλώνουμε γενναιόδωρα σε καθαρό πρόσωπο και ξεπλένουμε μετά από 30 λεπτά.

Μπανάνα για λαμπερό δέρμα:

Η μπανάνα περιέχει γενναιόδωρη ποσότητα της βιταμίνης C σε αυτό που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής και νεανικής λάμψης της επιδερμίδας.

Μάσκα για φυσική λάμψη:

– Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα και την ανακατεύουμε με  2-3 ​​κουταλιές της σούπας λεμόνι. Αφήνουμε για 25 λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι γεμάτη από βιταμίνη C, και εκτός από τη λάμψη που θα μας δώσει, θα βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων.  Ιδανική μόνο για το χειμώνα. Ποτέ δε βγαίνουμε στον ήλιο αφού την έχουμε εφαρμόσει στο πρόσωπό μας.

Μπανάνα για αντιγήρανση:

Τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων και τη διατήρηση του νεανικού δέρματος.

– Πολτοποιούμε μισή μπανάνα μαζί με 1?4 αβοκάντο και το απλώνουμε στο πρόσωπο και το λαιμό.  Αφήνουμε  25 λεπτά και ξεπλένουμε. Το δέρμα θα είναι μαλακό και νεανικό. Οι βιταμίνες Ε στο αβοκάντο σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την επιδιόρθωση ζημιών.

– Πολτοποιούμε καλά 1/4 μπανάνας  και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο. Απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

Μπανάνα για καθαρισμό του δέρματος: 

Η Μπανάνα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά. Αναμιγνύοντας τη με άλλα συστατικά, όχι μόνο μας βοηθά να απαλλαγούμε από το νεκρό δέρμα, αλλά μας αφήνει και μια αίσθηση αναζωογόνησης.

– Παίρνουμε μια λιωμένη μπανάνα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε στο δέρμα μας και τρίβουμε απαλά  με κυκλικές κινήσεις. Θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα, ενώ οι  κόκκοι της  ζάχαρης θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το νεκρό δέρμα. 

 Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα.  Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας βρώμη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Απλώνουμε το στο πρόσωπό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τρίβουμε αργά στο δέρμα μας. Ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε περίπτωση που έχουμε εξαιρετικά ξηρό δέρμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.

–  Παίρνουμε μισή ώριμη μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας. γάλα καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας. άψητο ρύζι, τα ανακατέυουμε όλα μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Μπανάνα για τον καθαρισμό του σώματος:

– Λιώνουμε 2 μπανάνες με 4-5 φράουλες, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το χρησιμοποιούμε ως ένα πίλινγκ  σώματος, όταν κάνουμε μπάνιο.

Μπανάνα για την περιοχή των ματιών:

banana-omorfia-mistika-ingolden.gr– Πολτοποιούμε μισή μπανάνα και απλώνουμε γενναιόδωρα γύρω από τα πρησμένα μάτια. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε  με κρύο νερό. Το πρήξιμο θα εξαφανιστεί  αμέσως. Η πλούσια σε ποτάσιο μπανάνα θα διώξει το υγρό κάτω από το δέρμα μας και θα μειώνει άμεσα το πρήξιμο.

Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε  φλούδες μπανάνας αντί για λιωμένη μπανάνα.

Μπανάνα για τα μαλλιά:

Η Μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυσικά έλαια, υδατάνθρακες και βιταμίνες που βοηθούν στην άμβλυνση των μαλλιών και προστατεύουν την φυσική ελαστικότητα εμποδίζοντας τα να σπάνε στα άκρα . Δημιουργεί λάμψη, την ανάπτυξη και τον ελέγχο της πιτυρίδας.

Μάσκες μαλλιών για όμορφα μαλλιά:

– Ανακατεύουμε μια ώριμη μπανάνα με αβοκάντο και προσθέτουμε γάλα καρύδας  Απλώνουμε στα μαλλιά και περιμένετε 15-20 λεπτά. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά θα γίνουν μαλακά. Αντί του αβοκάντο, μπορούμε επίσης να κάνετε την ίδια μάσκα με κακάο! Το κακάο βοηθά να επαναφέρει  το φυσικό χρώμα των μαλλιών.

– Ανακατεύουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι πολτό μπανάνας με δύο κουταλιές καστορέλαιο. Απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά από τις άκρες προς τη ρίζα. Τυλίγουμε  με πλαστική μεμβράνη και ζεστή πετσέτα. Αφήνουμε για 1 ώρα και λουζόμαστε.

– Ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα και προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ένα ασπράδι αυγού και τα  χτυπάμε σε ένα μπλέντερ για μερικά λεπτά. Αφήνουμε στα μαλλιά για 15 λεπτά και λούζουμε.

Μπανάνα κατά της τριχόπτωσης:

 – Ανακατεύουμε μια  ώριμη μπανάνα με γιαούρτι. Εφαρμόζουμε τη λεία πάστα στο τριχωτό της κεφαλής μας και ξεπλένουμε με δροσερό νερό μετά από 15-20 λεπτά.

–  Ανακατεύουμε τρεις κουταλιές μέλι με μια ώριμη μπανάνα και την εφαρμόζουμε στα για τα μαλλιά μας, ενώ είναι ακόμα υγρή. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά ξεπλένουμε και λουζόμαστε κανονικά.

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε τις μάσκες μαλλιών να στεγνώνουν πάνω στα μαλλιά μας εντελώς. Η μάσκα μαλλιών θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι υγρή όταν πλένουμε τα μαλλιά μας, έτσι ώστε να μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα.

 

Φλούδα μπανάνας κατά της ακμής:

–  Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι της φλούδας.Τρίβουμε το εσωτερικό της φλούδας απαλά πάνω από την ακμή για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε  να στεγνώσει η μπανάνα χωρίς να ξεβγάλουμε.  Επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα και η ακμή και τα σπυράκια θα υποχωρήσουν μέσα σε μία εβδομάδα.

Φλούδα μπανάνας κατά των ρυτίδων:

– Εφαρμόζουμε  μια φρέσκια  ​​φλούδα πάνω στις ρυτίδες για 15 λεπτά κάθε μέρα και θα δούμε αισθητή αλλαγή σε λίγες μόλις εβδομάδες.

banana-cartoon-cute-mistika-omorfia-ingolden.grΜπανάνα για καλύτερο “ύπνο ομορφιάς” !

Οι μπανάνες περιέχουν όχι μόνο μεγάλες ποσότητες τρυπτοφάνης και της σεροτονίνης, αλλά και έχουν και  πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και  βοηθούν τον εγκέφαλο να χρησιμοποιήσει τρυπτοφάνη και σεροτονίνη για να παράγει την ορμόνη του ύπνου.

Τρώγοντας μια μπανάνα, λίγο πριν πάμε για ύπνο, θα μας βοηθήσει να παράγουμε μελατονίνη και να αποκτήσουμε ένα υγιές δέρμα.

Η μελατονίνη είναι η ορμόνη του ύπνου και η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο είναι αναγκαίο για την παραγωγή αυτής της ορμόνης του ύπνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας