Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

0
1723

Μια εξαιρετική συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμους στο φούρνο, ένα τέλειο πιάτο για της μέρες της νηστείας, αλλά και για όλο το χρόνο. Αγαπημένο φαγητό που είναι γνωστό και ως φαλάφελ και είναι ιδανικό για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο με συνοδευτικά αφού είναι αρκετά χορταστικό.

Στο Λίβανο το τρώνε όπως εμείς οι Έλληνες το σουβλάκι με πίτα. Είναι χορτοφαγικό και παραδοσιακά γίνεται τηγανιτό σε μπόλικο λάδι, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό και για τα παιδιά, που δεν τρώνε τα ρεβίθια. Παρασκευάζεται από ρεβίθια ή ξερά κουκιά ή μείγμα και των δυο με διάφορα βότανα και μπαχαρικά.

 

Ένας άλλος τρόπος να φάμε όσπρια. Το δοκιμάζουμε οπωσδήποτε!

revythokeftedes-nhstisimoi-ingolden.gr

 

Υλικά:

– 2 κούπες ρεβύθια

– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 3 κουτ.σούπας δυόσμος

– 2 κουτ.σούπας άνηθος

– 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο

– Μισό κουτ.γλυκού κύμινο

– 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

– 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι-πιπέρι

– Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

– Λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.

– Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.

– Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το ελαιόλαδο.

– Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

– Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά, τους γυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Οι ρεβυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!

 

Μικρά μυστικά:

– Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μοσχοκάρυδο

– Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ντιπ γιαουρτιού. Ανακατεύουμε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά ή με 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο.

– Οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται τέλειοι και στο τηγάνι. Αυτή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή!

 

Πηγή: www.nostimada.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας