Μια συνταγή που πρωταγωνιστεί η λατρεμένη μελιτζάνα! Ένα ξεχωριστό πιάτο ζυμαρικών για να αξιοποιήσουμε αυτό το ταπεινό, αλλά πεντανόστιμο καλοκαιρινό λαχανικό!
Υλικά για 2-3 άτομα
-400 γρ. πένες
-2 μελιτζάνες– 450 γρ. αρχικά, 250 γρ. μετά το ψήσιμο
-200 ml κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου ή κρέμα γάλακτος
-1 σκελίδα σκόρδου
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1/2 φλ. καρύδια
-3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-1 κ.γ. ξερός δυόσμος
-από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού
-1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-1/2 κ.γ. κύμινο
–αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση
– Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ τις τσιμπάμε σε διάφορες μεριές με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 C ώσπου να μαλακώσουν κ να διαπερνά άνετα τη σάρκα τους ένα πιρούνι.
– Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο κ μετά αφαιρούμε την φλούδα τους. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σάρκα τους.
– Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Μεταφέρουμε αυτή την κρέμα σε ένα τηγάνι.
– Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Προσθέτουμε στο μείγμα της μελιτζάνας την κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου κ ανακατεύουμε ώσπου να πάρει μια βράση. Στο τέλος βάζουμε και το ελαιόλαδο.
– Σουρώνουμε τις πένες κ τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να ανακατευτούν καλά με την σάλτσα. Σερβίρουμε κ πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με καρύδι, μαϊντανό κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή μας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος