Φτιάχνουμε μία μαρμελάδα από τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη, που θα στηρίξει και θα προάγει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών, όταν είμαστε πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα και ιούς, είναι απαραίτητο να έχουμε ένα φυσικό προϊόν που θα φροντίσει για την καλή υγεία και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας.
Υλικά:
- 1 ρίζα τζίντζερ – μέτρια ή και μεγαλύτερη
- 3 λεμόνια ολόκληρα με την φλούδα
- μισό κιλό μέλι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα λεμόνια, τα κόβουμε σε κύβους και τα ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ να γίνει μία πάστα.
- Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον τρίφτη να γίνει ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε το λεμόνι με το τζίντζερ, και στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.
Χρήση:
Μπορούμε να προσθέσουμε αυτή τη μαρμελάδα στα ροφήματα μας, να την αλείψουμε σε μια φέτα ψωμί, ή μπορούμε απλά να παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας καθημερινά για πρόληψη.