Μαγειρίτσα με μανιτάρια

0
140

 

Μια άλλη εκδοχή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκα μανιτάρια και λαχανικά και με υπέροχα μυρωδικά που δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Ιδανική ακόμα και για χορτοφάγους.

 mageiritsa-me-manitaria-ingolden.gr

 

Υλικά: 

 500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας – διάφορα ανάμικτα
 1 πράσο
 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
 ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
 1  ματσάκι άνηθο
–  1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
–  1 μαρούλι
 1 1/2 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο ή από 1 κύβο
–  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
–  2 αυγά
–  χυμό από 1 ½  λεμόνι
–  2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
–  αλάτι, πιπέρι
 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ

 

Εκτέλεση: 

1.  Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

2.  Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε στο φαγητό το ζωμό.

3.  Προσθέτουμε το μαρούλι και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος, βάζουμε στο φαγητό το ρύζι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τον δυόσμο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

4.  Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σ’ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά – χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια – να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το λεμόνι και το διαλυμένο κορν φλάουρ στα αυγά λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και ρίχνουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα – δε σταματάμε καθόλου. Κατόπιν, ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύουμε προσεκτικά, αφήνουμε ίσα ίσα να πάρει μια βράση και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.

5.  Αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

 

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαγειρίτσα μας ψιλοκομμένα κλωνάρια από σέλερι, φύλλα από σπανάκι ή ακόμα και άλλα χορταρικά της αρεσκείας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας