Κοσμήματα, πρωτότυποι τρόποι αποθήκευσης

0
2147

Οι περισσότερες από εμάς διαθέτουμε πολλά κοσμήματα- κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια –  και κάποια από αυτά τα αγαπάμε ιδιαίτερα. Για να μπορούμε να τα βρίσκουμε εύκολα και να μη μπερδεύονται το ένα με το άλλο ή να τα χάνουμε, η οργάνωση και η αποθήκευση τους είναι απαραίτητη.

Γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε ορισμένες ιδέες πρακτικές αλλά και διακοσμητικές που τις βρίσκουμε ενδιαφέρουσες. Με λίγη φαντασία και με υλικά που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνες μας κατασκευές για να αποθηκεύουμε τα κοσμήματα μας. Θα είναι πολύ πρακτικό ενώ ταυτόχρονα θα είναι και μία ωραία διακοσμητική πινελιά στο χώρο μας.

Κρεμάστρες ρούχων

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume2-ingolden.gr

Μια ξύλινη κρεμάστρα ρούχων, με τα κατάλληλα γατζάκια χρησιμεύει και σαν πρωτότυπη κρεμάστρα αξεσουάρ.

Η επιλογή του υλικού και του χρώματος της κρεμάστρας εξαρτάται από το ύφος του υπόλοιπου δωματίου: ξύλινη για κλασικό ή minimal στυλ, ντυμένη με ύφασμα για πιο ρομαντικό στυλ, συρμάτινη ή με έντονα χρώματα για να ταιριάζει με πιο ποπ διακοσμητικές επιλογές.

Μπορούμε να τις στερεώνουμε στον τοίχο ή σε κάποιο άλλο έπιπλο, κοντά στον καθρέπτη που συνήθως χρησιμοποιούμε ή αν θέλουμε να μην τα έχουμε σε κοινή θέα, μπορούμε να βάλουμε τις κρεμάστρες μέσα σε ένα ντουλάπι για να εξοικονομήσουμε και χώρο.

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume-ingolden.gr

Κρεμάστρες τοίχου

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume4-ingolden.gr

Όλο και κάποια κρεμάστρα τοίχου περισσεύει, ξύλινη ή αλουμινίου, μονή ή με περισσότερες θέσεις. Και αν δεν περισσεύει, μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα μία, τοποθετώντας γάντζους ή καρφάκια σ’ ένα κομμάτι ξύλου. 

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά αυτά – καρφάκια, γάντζους, κρεμάστρες – απευθείας στον τοίχο, σε μικρή απόσταση ίσως από κάποιο έπιπλο ή την ντουλάπα μας. Τέλος, αν δεν θέλουμε να γεμίσουμε τρύπες τον τοίχο, μπορούμε να τα στερεώσουμε πάνω σ’ ένα έπιπλο ή ένα ράφι ή να κρεμάσουμε μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα.

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume5-ingolden.gr

Κορνίζες και κάδρα

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume12-ingolden.gr

Εξαιρετική ιδέα είναι τα κάδρα καθώς γίνονται το ομορφότερο στολίδι για τον τοίχο μας. Μπορούμε να ενσωματώσουμε στο εσωτερικό τους μια σήτα ή μια δαντέλα για να κρεμάμε τα σκουλαρίκια μας.

Μπορούμε, απλά, να αγοράσουμε ένα πίνακα ανακοινώσεων από φελλό και να τον πλαισιώσουμε με μια κορνίζα της αρεσκείας μας.

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume11-ingolden.gr

Διάφορα σταντ

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume14-ingolden.gr

Σιδερένια ή ξύλινα σταντ, που χρησιμοποιούμε για την τακτοποίηση διαφόρων αντικειμένων – κούπες, κλειδιά, χαρτί κουζίνας, μπορούν να φιλοξενήσουν παντός είδους μπιζού: κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλλά και αξεσουάρ, όπως φιόγκους, κορδέλες και στέκες. 

Η βάση για το χαρτί ρολό κουζίνας μετατρέπεται σε τέλεια λύση, για να οργανώσουμε βραχιόλια, ρολόγια και ζώνες.

Κλαδιά

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume17-ingolden.gr

Βρίσκουμε ένα κλαδί στο μέγεθος που μας αρέσει και παίρνουμε ένα χοντρό σκοινί ή χρωματιστές κορδέλες για να το κρεμάσουμε στον τοίχο. Χρειάζεται απλά να τα τυλίξουμε στις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κλαδάκια μέσα σε βάζα.  

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume8-ingolden.gr

 

Μαξιλάρια

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume18-ingolden.gr

Μια πολύ όμορφη λύση για την οργάνωση των κοσμημάτων μας μπορεί να είναι πάνω σε μαξιλάρια! Βρίσκουμε ένα που να μας αρέσει και το χρησιμοποιούμε για να κρεμάσουμε σκουλαρίκια.

Αν θέλουμε να κρεμάσουμε και κολιέ, χρησιμοποιούμε χοντρές καρφίτσες.

Διάφανα πλαστικά κουτιά

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume19-ingolden.gr

Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε πάνω στο boudoir ή σε κάποιο άλλο έπιπλο – συρταριέρα, κομοδίνο, γραφείο ή και μέσα στη ντουλάπα μας, στο ντουλάπι του μπάνιου ή σε κάποιο συρτάρι. Το καλό με τα διάφανα κουτιά είναι ότι δεν χάνουμε τον χρόνο μας ψάχνοντας..

Κουρτινόξυλο

Το ίδιο χρήσιμο μπορεί να μας φανεί και ένα κουρτινόξυλο με γάντζους, για τα κολιέ μας.  

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume13-ingolden.gr

Ονειροπαγίδα

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume20-ingolden.gr

H ονειροπαγίδα δεν χρησιμεύει μόνο για να παγιδεύσουμε τα… κακά όνειρα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να κρεμάσουμε τα σκουλαρίκια μας και τα κολιέ μας!

Και μερικές ακόμη πρωτότυπες ιδέες!

Αυγοθήκες

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume22-ingolden.gr

Ρακέτα

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume24-ingolden.gr

Φλυτζάνια

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume21-ingolden.gr

Μπουκάλια

kosmhmata-pvs-tha-ta-arganvsoume23-ingolden.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας