Κολοκυθόπιτα γλυκιά

0
32

Όμορφο γλυκό και της εποχής. 

Κολοκυθόπιτα γλυκιά η οποία κάνει τη διαφορά στη γεύση!

kolokythopita-glykia-ingolden-gr_

 

Υλικά:

 1 πακέτο φύλλα φρέσκα για γλυκά ή φύλλα κρούστας
 14οο γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη
 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
–  1 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
–  2 κουτ.γλυκού κανέλα
–  1 φλιτζ. καφέ
λικέρ σπιτικό -προαιρετικά
–  1 κουτ. γλυκού κοφτό
γαρύφαλλο τριμμένο
 2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
–  1 φλιτζ. μαύρες και ξανθιές σταφίδες

 

Εκτέλεση:

 Τρίβουμε την κολοκύθα στον μεγάλο τρίφτη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι και τα αφήνουμε για μισή ώρα.

–  Αφαιρούμε τα ζουμιά που έχει βγάλει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση.

–  Παίρνουμε το ταψί – χρησιμοποιούμε παραλληλόγραμμο πυρέξ – το αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα.

–  Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων ώστε να ακουμπούν πάνω στη γέμιση και προσθέτουμε άλλα 3-4 φύλλα λαδωμένα.

–  Συγυρίζουμε περιμετρικά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτα.

–  Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, βάζοντας το ταψί στην κάτω βάση του φούρνου.

–  Βγάζουμε την πίτα αφού έχει ροδίσει και πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη και κανέλα.

 

Μικρά μυστικά:

 Τώρα όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε φρέσκα φύλλα σε πακέτο και έχουν ημερομηνία λήξης όπως το γάλα .

–  Μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες και των καρυδιών και της σταφίδας και να προσθέσουμε ότι άλλο είναι της αρεσκείας μας.

–  Μια άλλη παραλλαγή επίσης είναι στο ταψί να βάζουμε από ένα φύλλο λαδωμένο κάθε φορά με λίγη γέμιση ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα.

 

Πηγή: www.sintagespareas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας