Όλα τα μυστικά για τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες..
Υλικά:
– 500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
– 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
– 1 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
– 1/3 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
– 1 μάτσο δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– ξύσμα απο 2 λάιμ
– 1 κοφτό κ.γ. τριμμένο κύμινο
– 2 πρέζες μπούκοβο
– 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 αυγά
– 80 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
– 1 μπέικιν πάουντερ
– αλάτι
– πιπέρι
– γαλέτα
– φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
– φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Για τη σος:
– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– χυμό από 2 λάιμ
– 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
– 1 κ.σ. μέλι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
– Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι και στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα υγρά.
– Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
– Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες μας – μπορούμε να τους σχηματίσουμε και με κουπάτ για να είναι ομοιόμορφοι.
– Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με γαλέτα, απλώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και πασπαλίζουμε από πάνω με γαλέτα. Ψήνουμε για 30′, μέχρι να ροδίσουν. Αν προτιμάμε, μπορούμε να τους τηγανίσουμε.
Για τη σος:
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας με τη σος, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.
Πηγή: akispetretzikis.com/el
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος