Αποτελούν ένα ιδιαίτερα υγιεινό σνακ, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνες.
Ικανοποιούν την επιθυμία μας για κάτι γλυκό χωρίς να μας επιβαρύνουν με λιπαρά. Η διαδικασία είναι απλή, ωστόσο είναι χρονοβόρα, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος προκειμένου να αποξηρανθούν.
Αξίζει όμως τον κόπο γιατί είναι φτιαγμένες με αγνό τρόπο.
Υλικά:
1 κιλό μπανάνες
Εκτέλεση:
– Επιλέγουμε ώριμες μπανάνες – χωρίς όμως μαύρες κηλίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες 3 εκατοστών. Τις βουτάμε σε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
– Στρώνουμε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις ροδέλες. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60° C, βάζουμε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί ή τη σχάρα.
– Τις αφήνουμε 5-6 ώρες. Τις αποσύρουμε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει.
– Μόλις κρυώσουν, τις βάζουμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος