Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια

0
5922

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δημιουργούν μία εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Το να τα φτιάξουμε μόνοι μας είναι κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα πολύ δημιουργικό και οικονομικό. Ένα χειροποίητο στεφάνι θα το κατασκευάσουμε στο ακριβές μέγεθος και χρωματισμούς που θέλουμε, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής υλικά και συνδυασμούς ανάλογα με το πόσο κλασσικό ή ιδιαίτερο το θέλουμε.

Εμείς θα σας δώσουμε ένα ένα τα βήματα, για να φτιάξετε τα πιο πρωτότυπα στεφάνια.

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania22-ingolden-gr

Βήμα πρώτο: Επιλέγουμε τη βάση για το στεφάνι μας

Με σύρμα

Με χοντρό σύρμα ή ακόμη και ανοίγοντας μια απλή συρμάτινη κρεμάστρα σε κυκλικό σχήμα μπορούμε να δημιουργήσουμε την βάση ενός στεφανιού πάνω στην οποία θα δέσουμε κάθε είδους διακοσμητικά στοιχεία.

Απαιτεί ελάχιστο κόστος αλλά και κόπο για την κατασκευή του και είναι ιδανικό για στεφάνια που πρόκειται να διακοσμηθούν με “πλούσια” και μικρού βάρους στοιχεία.

Με κλαδιά

Με λυγαριά,κληματόβεργες και όποιο άλλο είδος εύκαμπτων ξερών κλαδιών που θα μπλέξουμε μεταξύ τους και θα δέσουμε στην άκρη με σκοινί ή λεπτό σύρμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε βάσεις για στεφάνια κάθε μορφής.

Από τις πιο κατάλληλες επιλογές, εκτός των άλλων, για στεφάνια που τα πρόσθετα στοιχεία τους δεν πρόκειται να κρύψουν πλήρως τον σκελετό.  Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτού του είδους βάσης για στεφάνια είναι ότι είναι μόνιμες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν όσες φορές θέλουμε, αλλάζοντας τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία, ενώ μπορούν και να βαφτούν με χρώμα σε σπρέι σε όποια απόχρωση προτιμάμε.

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania18-ingolden-gr

Με φελιζόλ

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τον σκελετό στεφανιού από ένα απλό κομμάτι φελιζόλ χρησιμοποιώντας είτε διαβήτη είτε οποιοδήποτε κυκλικό αντικείμενο στο κατάλληλο μέγεθος και διάμετρο. Υπάρχουν και έτοιμες τέτοιες βάσεις, θα τις βρούμε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές.
Ιδανικός τύπος βάσης για στεφάνια που πρόκειται να διακοσμηθούν με στοιχεία τα οποία θα κολληθούν και όχι θα δεθούν πάνω στον σκελετό, ενώ εάν η βάση πρόκειται να είναι εμφανής σε ορισμένα σημεία το φελιζόλ μπορεί να καλυφθεί με σκοινί, ύφασμα, κορδέλες ή διακοσμητικό χαρτί.

Με χαρτόνι

Επίσης πολύ απλός και με μηδενικό κόστος τρόπος για να δημιουργήσουμε την βάση ενός διακοσμητικού στεφανιού. Χρησιμοποιούμε χοντρό χαρτόνι  από το οποίο θα δημιουργήσουμε τον κύκλο. Αν δεν πρόκειται για στεφάνι με κολλημένα διακοσμητικά στοιχεία που θα καλύψουν πλήρως τον σκελετό, κρύβουμε το χαρτόνι τυλίγοντας με ύφασμα, σκοινί, χαρτί..

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania28-ingolden-gr

Το κυκλικό σχήμα τους συμβολίζει την αιωνιότητα και από τον εορτασμό ακόμη του χειμερινού ηλιοστασίου στην αρχαία Ρώμη, θεωρούνταν σύμβολα τύχης και ευημερίας για τη νέα χρονιά.  

Βήμα δεύτερο: Καλύπτουμε τη βάση μας

Όλες οι βάσεις για ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, ακόμη και οι πολύ λεπτές μπορούν να αποκτήσουν τον όγκο που επιθυμούμε, με απλό τρόπο.
Θα χρειαστεί απλώς να τις τυλίξουμε με πλαστικές σακούλες που θα στερεώσουμε με κολλητική ταινία και στην συνέχεια πριν την διακόσμηση του στεφανιού θα καλύψουμε με πρασινάδα, ύφασμα, κορδέλες ή χαρτί ανάλογα με τον τύπο της σύνθεσης που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Εκτός από τη βάση θα χρειαστούμε σπάγκο ή λεπτό σύρμα, θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια κόλλα γενικής χρήσης, ανάλογα με τον τύπο του στεφανιού και των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε, για να δέσουμε ή να κολλήσουμε πάνω στον σκελετό τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία του.

Βήμα τρίτο: Στολισμός

Με πρασινάδα

Για στεφάνια που το βασικό τους στοιχείο είναι η πρασινάδα θα δέσουμε τμηματικά τα πράσινα κλαδιά πάνω στον σκελετό, δημιουργώντας μια πράσινη βάση πάνω στην οποία στην συνέχεια μπορούμε να δέσουμε ή να κολλήσουμε κάθε άλλους είδους στοιχείο.

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania1-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania2-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania5-ingolden-gr

Με κουκουνάρια στην φυσική τους μορφή ή βαμμένα

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania6-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania7-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania8-ingolden-gr

Με χριστουγεννιάτικες μπάλες 

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania9-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania10-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania13-ingolden-gr

Με φρούτα και μπαχαρικά

 

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania11-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania15-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania4-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania24-ingolden-gr

Με γιορτινά διακοσμητικά, ύφασμα, κορδέλες.. Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις άπειρες επιλογές για να στολίσουμε τα στεφάνια μας.

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania12-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania25-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania14-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania26-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania16-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania17-ingolden-gr

 

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania19-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania27-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania20-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania29-ingolden-gr

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania21-ingolden-gr

 

xeiropoihta-xristougenniatika-stefania23-ingolden-gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας