Χριστουγεννιάτικα στολίδια, πως θα τα φτιάξουμε μόνοι μας

0
2600

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χρειαζόμαστε στολίδια για να στολίσουμε το δέντρο και το σπίτι μας! Τι καλύτερο θα ήταν τα στολίδια  αυτά να τα δημιουργήσουμε εμείς. Και φυσικά, αν έχουμε παιδιά, μοιραζόμαστε μαζί τους αυτήν την εμπειρία και στολίζουμε το σπίτι με δημιουργίες φτιαγμένες από τα χεράκια τους!

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει και παραθέτουμε κάποιες ιδέες για έξυπνα και πρωτότυπα στολίδια που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, με φθηνά και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα στο σπίτι μας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι κυριολεκτικά άπειρα.

Διαφανείς μπάλες

Οι πιο χρήσιμες χριστουγεννιάτικες μπάλες είναι οι διαφανείς. Είτε γυάλινες είτε από χοντρό καλής ποιότητας πλαστικό αλλά απολύτως διαυγείς, μπορούν να μετατραπούν σε στολίδια. Αγοράζουμε τέτοιες μπάλες που θα βρούμε σε όλα τα εποχιακά με χριστουγεννιάτικα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Βγάζουμε με προσοχή το πάνω μεταλλικό τους μέρος και γεμίζουμε το εσωτερικό με ότι θέλουμε. Μικρά ξύλινα στολίδια, γκι, φιόγκους, μικρές κάρτες ή φωτογραφίες ή μετατρέπουμε κάποιες από αυτές σε χιονόμπαλες με λίγο νερό και συνθετικό χιόνι σαν αυτό που σκορπάμε πάνω στο δέντρο και που επίσης θα βρούμε σε όλα τα εποχιακά καταστήματα με στολίδια.

Χρησιμοποιούμε χρωματιστές κορδέλες για να τις κρεμάσουμε από το δέντρο κι αν έχουμε υπομονή να στολίσουμε το δέντρο μόνο με τέτοιες χειροποίητες μπάλες το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά υπέροχο αφού τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια κάνουν το εσωτερικό τους να λαμπυρίζει και δίνουν σε ολόκληρο το δέντρο μια πραγματικά μαγική διάσταση.

Οι μεγάλων διαστάσεων τέτοιες μπάλες είναι ιδανικές για να τις κρεμάσουμε σε οποιοδήποτε σημείο ακόμα και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, στολισμένες με κορδέλες ή φιόγκους και αν είναι δυνατόν και φωτισμένες το βράδυ.

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas4-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas3-ingolden.gr

Ευχητήριες κάρτες

Αν κρατάμε παλιές κάρτες – ιδιαίτερες, καλλιτεχνικές ή ρετρό, ακόμα και άγραφες, μπορούμε να στολίσουμε ιδανικά αυτές τις μέρες τον πίνακα ανακοινώσεων, να δημιουργήσουμε γιρλάντες, να στολίσουμε το δέντρο ή να φτιάξουμε ένα εντυπωσιακό δέντρο μινιατούρα με πράσινα ή αποξηραμένα κλαδιά που θα τοποθετήσουμε σε βάζο και θα χρησιμοποιήσουμε τις κάρτες, δεμένες από εντυπωσιακές κορδέλες ή φιόγκους σαν μπάλες. 

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas5-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas7-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas8-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas10-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas9-ingolden.gr

Μεταλλικά κουπ – κουάτ

Τα μεταλλικά κουπ – κουάτ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια για να κόβουμε τα μπισκότα και τα γλυκά μας, επίσης μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοντέρνου ύφους στολίδια.

Μπορούμε να κολλήσουμε στο εσωτερικό τους ύφασμα, χαρτί, αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή φωτογραφίες και δημιουργούμε με ένα αιχμηρό αντικείμενο μια τρύπα στην κορυφή για να περάσουμε την κορδέλα ή την κλωστή που θα τα κρεμάσουμε από το  δέντρο μας, από ένα δέντρο μινιατούρα φτιαγμένο από καταπράσινα ή αποξηραμένα κλαριά ή για να φτιάξουμε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα για οποιοδήποτε σημείο.  

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas11-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas12-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas13-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas14-ingolden.gr

Παλιές φθαρμένες μπάλες

Οι παλιές φθαρμένες μπάλες μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εντελώς εμφάνιση και να γίνουν το κέντρο της προσοχής όπου τις χρησιμοποιήσουμε.

Θα χρειαστούμε μόνο μπογιά σε σπρέι, κανονική μπογιά, λευκή κόλλα, χρυσόσκονη, μικροσκοπικά κρυσταλλάκια κι ένα πολύ λεπτό πινέλο.  Πριν ξεκινήσουμε, βάζουμε όλα τα υλικά μας πάνω σε ένα τραπέζι, αφού πρώτα το καλύψουμε με πολλές εφημερίδες, για να μην το λερώσουμε.

1) Βάφουμε τις μπάλες με σπρέι ή κανονική μπογιά σε ένα ή και περισσότερα χρώματα και ταιριάζουμε με τις βασικές τους αποχρώσεις μερικά σχέδια που θα ζωγραφίσουμε στην επιφάνειά τους με το πινέλο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο, γιορτινά σχήματα ή σύμβολα, λίγο χιόνι ή μερικά κλαδιά και απλά σχήματα που θα βάψουμε σε διαφορετικό από τον γενικό φόντο χρώμα είναι αρκετά.

2)  Καλύπτουμε το στολίδι με αρκετή κόλλα σε κάθε του σημείο. Μετά το ραντίζουμε με μικροσκοπικά κρυσταλλάκια της επιλογής μας και φυσικά με μπόλικη χρυσόσκονη και το τινάζουμε ώστε να πέσουν τα περιττά υλικά στο τραπέζι. Τέλος, αφήνουμε το στολίδι μας να στεγνώσει για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά το κρεμάμε στο δέντρο μας.

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas15-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas16-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas17-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas19-ingolden.gr

Με χαρτόνι και διακοσμητικό χαρτί ή τσόχα

Με χαρτόνι και διακοσμητικό χαρτί ή χαρτί περιτυλίγματος, δημιουργούμε απλά και εύκολα στολίδια για το δέντρο μας. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσουμε στολίδια με το μέγεθος και τον όγκο που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τα ασύμμετρα κενά ανάμεσα στα κλαδιά των φυσικών δέντρων και ανήκει και αυτή στις εύκολες κατασκευές.

Σχεδιάζουμε τα σχήματα σε χαρτόνι, κόβουμε το περίγραμμα και με βάση αυτά κόβουμε αντίστοιχα κομμάτια χαρτιού ή τσόχας σε οποιοδήποτε σχέδιο ή χρώμα θέλουμε και τα κολλάμε και στις δύο όψεις του χαρτονιού. Κάνουμε με ένα ψαλιδάκι μια μικρή τρύπα στην κορυφή για να περάσουμε την κορδέλα, μια κλωστή ή το ειδικό γαντζάκι που θα τα κρεμάσουμε κι αν θέλουμε τα στολίζουμε με πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία από ύφασμα, κορδέλες, κλωστή ή μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas21-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas38-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas26-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas24-ingolden.gr

 

 

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas42-ingolden.gr

Μπάλες από πλαστικό ή φελιζόλ

Και φυσικά οτιδήποτε στρογγυλό μπορεί θαυμάσια να μεταμορφωθεί σε μια χριστουγεννιάτικη μπάλα! 

Πορτοκάλια που θα γεμίσουμε με γαρύφαλλα και θα τα δέσουμε με χρωματιστές κορδέλες, οποιοδήποτε πλαστικό, αφρολέξ ή από φελιζόλ μπαλάκι που θα ντύσουμε με ύφασμα ή αυτοκόλλητο χαρτί και.. οτιδήποτε άλλο μπορούμε να σκεφτούμε.

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas28-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas29-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas30-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas31-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas33-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas34-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas35-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas36-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas39-ingolden.gr

xristougenniatika-stolidia-pvw-tha-ta-ftiaxoume-monoi-mas40-ingolden.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Βεατρίκη Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας