Σπίτι, με άρωμα φρεσκάδας!

0
177

 

Το σπίτι μας είναι ο χώρος ξεκούρασης και ανάπαυσης.
Είναι το μέρος που υποδεχόμαστε
φίλους.
Είναι ο τόπος που μαγειρεύουμε για τους αγαπημένους μας ανθρώπους.
Θέλουμε να είναι πάντα καθαρό και να μυρίζει άρωμα φρεσκάδας και χαλάρωσης.
Για να πετύχουμε μια όμορφη μυρωδιά που θυμίζει οικογενειακή ζεστασιά, αλλά και ζωντάνια, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες.

spiti-aroma-freskadas-ingolden.gr

–  Αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας ώστε να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση μικροβίων. Άρα το πρώτο βήμα από όλα είναι ο φρέσκος αέρας…

–  Πλένουμε τακτικά τα ριχτάρια, τα πατάκια και τις κουρτίνες μας.

–  Τοποθετούμε φυτά εσωτερικού χώρου για να αυξήσουμε την ποιότητα του αέρα μέσα στο χώρο μας.

–  Ρίχνουμε στα χαλιά μαγειρική σόδα, την αφήνουμε όλο το βράδυ και το πρωί καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Θα αφαιρέσει όλη την σκόνη και θα τα ζωντανέψει.

–  Ρίχνουμε λευκό ξύδι σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στα σημεία όπου οι οσμές είναι παρούσες.

–   Σκουπίζουμε με λευκό ξύδι, τον τοίχο, τα έπιπλα, την επιφάνεια κουζίνας. Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψεκάσουμε όλο το σπίτι μας. Καθώς στεγνώνει θα αφήσει πίσω του ένα καθαρό, φρέσκο άρωμα.

–  Αφού καθαρίσουμε καλά τον κάδο σκουπιδιών, πριν βάλουμε καινούρια σακούλα, πασπαλίζουμε στον πάτο λίγο μαγειρική σόδα. Η σόδα απορροφά τις άσχημες μυρωδιές, αρκεί να πλένουμε συχνά τον κάδο.

–  Καθαρίζουμε συχνά το φίλτρο του κλιματιστικού, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

–  Αδειάζουμε 2 βανίλιες στη σακούλα της ηλεκτρικής μας σκούπας. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε θα αναδυθεί στην ατμόσφαιρα μια ευχάριστη μυρωδιά.

–  Βάζουμε στο ψυγείο ένα ποτηράκι μαγειρική σόδα. Εξαφανίζει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

–  Κάθε φορά που θέλουμε να εξουδετερώσουμε άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα, βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν φλούδες, από εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ. Τα αφήνουμε να ψηθούν για ένα λεπτό με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

–  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό, μία κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο, 5 ξύλα κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα και αφήνουμε, σε σιγανή φωτιά να βράσουν. Ένα υπέροχο άρωμα θα καλύψει όλο το σπίτι μας, με φυσικά προϊόντα.

Επιμέλεια: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας