Μακαρόνια, φουσκώνει το νερό;

0
1907

 

Τις περισσότερες φορές που βράζουμε μακαρόνια, τα βλέπουμε να φουσκώνουν και ενίοτε να ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα.

makaronia-ingolden.gr

Για να μη χύνεται λοιπόν το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο λάδι – μια μικρή κουταλιά του γλυκού – στο νερό. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί και το νερό θα παραμείνει στη θέση του!

Βέβαια, όσοι είναι φανατικοί της γεύσης των ζυμαρικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και μια κουταλιά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και εναλλακτικά βράζουν τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας