Ένα από τα πιο νόστιμα κέικ με μπανάνα και σοκολάτα που θα δοκιμάσετε!
Υλικά:
– 3 μεγάλες μπανάνες
– 220 γραμμάρια μαργαρίνη
– 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ ή χυμό μπανάνας ή χυμό πορτοκάλι
– 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
– 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
– 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
– Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
– Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κονιάκ ή το χυμό και ανακατεύουμε απαλά.
– Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι τις ρίχνουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ.
– Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές αλεύρι, μέχρι να απορροφηθεί όλο, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη τριμμένη κουβερτούρα.
– Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάει η σοκολάτα παντού.
– Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με άσπρη ή μαύρη ζάχαρη.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά της ώρας.
– Σερβίρουμε αν θέλουμε με τηγανητές μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή: nistisimo.gr