Υγρό κέικ σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού

0
166

Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει το κέικ σας αφράτο και υγρό. Δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο!

 ygro-keik-sokolatas-me-aroma-portokaliou-dealway-ingolden.gr_

 

Υλικά:

–  350 γρ. κουβερτούρα 64% λιωμένη σε μπεν μαρί

–  200 γρ. βούτυρο

–  230 γρ. ζάχαρη

–  6 αυγά

–  30 γρ. αλεύρι

–  30 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη

–  ξύσμα από ένα πορτοκάλι –  ακέρωτο, βιολογικό κατά προτίμηση

Για τη σως:

–  55 γρ. ζάχαρη

–  600 γρ. χυμός πορτοκαλιού

–  1/2 κλωναράκι βανίλιας

–  30 γρ. grand marnier

–  λεπτές φλούδες από 1 πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

1.  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2.  Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αμυγδαλόσκονη.

3.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια μικρή φόρμα του κέικ και τη γεμίσουμε με το μείγμα.

4.  Την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί – τη βάζουμε, δηλαδή, μέσα σε ένα ταψί που περιέχει νερό- για 1 ώρα και ένα τέταρτο.

5.  Όταν κρυώσει το κέικ το γλασάρουμε με τη σως σοκολάτας.

Για τη σως:

1.  Ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά – σιγά σε ένα καυτό τηγάνι έως ότου καραμελώσει.

2.  Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.

3.  Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας με ένα μαχαιράκι και τραβάμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο τηγάνι με τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μείνει η μισή ποσότητα υγρών – 20-25 λεπτά περίπου.

4.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το grand marnier. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει και γλασάρουμε το γλυκό.

 

Πηγή: “Πάθος για σοκολάτα” Σ. Παρλιάρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας