Συρτάρια και ντουλάπια, αρωματίστε τα!

0
2702

Τι πιο όμορφο από το να αναδύεται από τη ντουλάπα, τα συρτάρια μας και τα ρούχα που βρίσκονται μέσα σε αυτά μια υπέροχη μυρωδιά; Συμβαίνει, όμως, κάποιες φορές να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια έντονη δυσοσμία.

Εμείς, θα μοιραστούμε μαζί σας φυσικούς τρόπους και κόλπα για ένα “ευωδιαστό”  αποτέλεσμα.

syrtaria-kai-ntoulapia-arvmatiste-ta2-ingolden.gr
Υφασμάτινα σακουλάκια με αποξηραμένα βότανα

Ράβουμε ή αγοράζουμε μικρά σακουλάκια από ύφασμα και βάζουμε μέσα αποξηραμένα ματσάκια από λεβάντα,δυόσμο, μέντα ή βασιλικό. Τα τοποθετούμε σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους.

Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές. Έτσι, βάζοντας μερικούς κόκκους στην ντουλάπα  μέσα σε ένα σακουλάκι εξαφανίζουμε την μυρωδιά. Μια φορά το μήνα φροντίζουμε να αλλάζουμε τους κόκκους για να διατηρείτε η ωραία μυρωδιά στη ντουλάπα.

Ποτ πουρί

Τοποθετούμε μικρά πουγκάκια με ποτ πουρί στις γωνίες της ντουλάπας ή στα συρτάρια. Ακόμα, θα μπορούσαμε να κρύψουμε τα πουγκιά σε τσέπες παντελονιών ή μπουφάν για να τα κρατήσουμε φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Σαπούνι 

Όταν το σαπούνι ζεσταίνεται απελευθερώνει μια γλυκιά μυρωδιά που μπορεί να χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα στα ρούχα μας. Όσο πιο ισχυρό είναι το άρωμα του σαπουνιού, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Ξετυλίγουμε το σαπούνι από τη συσκευασία και το τυλίγουμε μέσα σε ένα κομμάτι ύφασμα ή υφασμάτινο πουγκί.
Το ελαφρύ ύφασμα θα επιτρέψει στο άρωμα να απλωθεί στο χώρο ενώ παράλληλα προστατεύει τα ρούχα μας από οποιαδήποτε έλαια περιέχονται στο σαπούνι.

syrtaria-kai-ntoulapia-arvmatiste-ta44-ingolden.gr

Αρωματισμένο χαρτομάντιλο

Ψεκάζουμε με το αγαπημένο μας άρωμα ένα χαρτομάντιλο ή κομμάτια βαμβάκι. Περιμένουμε λίγο να στεγνώσουν, τα απλώνουμε στα ράφια της ντουλάπας και τοποθετούμε τα ρούχα από πάνω. Θα μυρίζουν τέλεια στη στιγμή.

Μικρά μυστικά

Βρίσκουμε την πραγματική αιτία αν μυρίζουν άσχημα τα ρούχα μας. Μπορεί η μυρωδιά να προέρχεται από τη ντουλάπα μας, αλλά μπορεί να κάνουμε λάθος εκτίμηση. Κοιτάμε πίσω από τη ντουλάπα, μήπως έχει πιάσει μούχλα ο τοίχος. Εκεί θα χρειαστούμε τη συμβουλή ελαιοχρωματιστή ίσως, όμως, και υδραυλικού για να κάνουν μια καλή μόνωση.

Υγρασία στη ντουλάπα 

– Τρίβουμε τις επιφάνειες με καθαρό πανί και λευκό ξύδι για να σκοτώσουμε τη μούχλα.

– Όταν αερίζουμε το δωμάτιο, μαζί με τα παράθυρα, ανοίγουμε και τα φύλλα από τις ντουλάπες. Οι ντουλάπες είναι επιρρεπείς στη συγκέντρωση υγρασίας, γιατί συνήθως είναι κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Όταν σιδερώνουμε στο δωμάτιο, κλείνουμε τα φύλλα της ντουλάπας και έχουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο. Οι υδρατμοί “κάθονται” πάνω στα αποθηκευμένα ρούχα και νωτίζουν προκαλώντας τη δημιουργία μούχλας

– Ανοίγουμε τις κουρτίνες να μπει φως στο δωμάτιο. Το σκοτεινό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας

Υγρασία στον τοίχο

– Φωνάζουμε τεχνικό για να κάνει εκτίμηση της αιτίας.

– Απομακρύνουμε από τον τοίχο μικροέπιπλα και ρούχα.

Υγρασία στα ρούχα

– Όταν τελειώσουμε το σιδέρωμα, δεν βάζουμε τα ρούχα απευθείας στην ντουλάπα. Είναι ακόμα ζεστά και βγάζουν υδρατμούς.

– Στεγνώνουμε καλά τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε.

– Αερίζουμε καλά τα φορεμένα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε. Τα βγάζουμε έξω ή τα απομονώνουμε σε ένα δωμάτιο που αερίζεται κανονικά.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας