Το απόλυτο γιορτινό κοκτέιλ!
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά, και οι καλεσμένοι μας θα απολαύσουν το τραπέζι με την καλύτερη συνοδεία.
Υλικά:
– 3-4 ρόδια ή λικέρ ρόδι
– Ζάχαρη– ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το κοκτέιλ μας
– 1 μπουκάλι σαμπάνιας ή κάποιο άλλο αφρώδες οίνο
Εκτέλεση:
– Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρόδια στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια τους σε ένα μπολ.
– Χτυπάμε τα σπόρια στο μούλτι. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το χυμό μας πιο γλυκό.
– Ρίχνουμε το χυμό σε ένα μπολ αφού πρώτα τον σουρώσουμε.
– Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, βάζουμε περίπου 1/4 χυμό από ρόδι και ¾ σαμπάνια.
Μικρά μυστικά
– Αντί για σαμπάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφρώδη οίνο
– Αντί για ρόδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φράουλες ή ροδάκινα!
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος