Μια πρωτότυπη συνταγή για ανάλαφρη μους με βάση το ανθότυρο και το μέλι.
Υλικά:
– 700 γρ. ανθότυρο
– 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
– 300γρ. μέλι
– 250γρ. ξερά φρούτα – δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα
– 100γρ. καρύδια
– 2 μούσλι bars
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ανθότυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
2. Χοντροκόβουμε τα ξερά φρούτα, τα καρύδια και τα μούσλι bars.
3. Ρίχνουμε σε 6 μπολ μια στρώση από το μείγμα του ανθότυρου. Σκορπίζουμε μερικά ξερά φρούτα, καρύδια και μούσλι bars.
4. Συνεχίζουμε περιχύνοντας με λίγο μέλι και επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο τις στρώσεις.
5. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Επιμέλεια: Β. Βίνος