Αλουμινόχαρτο, πρακτικές χρήσεις!

0
1233

alouminoxarto-ingolden.gr-xryso Το αλουμινόχαρτο είναι λεπτό φύλλο από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται ευρέως στο μαγείρεμα, αλλά και σε άλλες έξυπνες και πρακτικές χρήσεις!

 

Μπανάνες πάντα φρέσκες:  Διατηρούμε φρέσκες τις μπανάνες μας, τυλίγοντας τα κοτσάνια τους με αλουμινόχαρτο!

Χωνί από αλουμινόχαρτο: Φτιάχνουμε χωνί από αλουμινόχαρτο, χρησιμοποιώντας αρκετή ποσότητα για αν είναι σταθερό, και μεταφέρουμε ότι θέλουμε από το ένα δοχείο στο άλλο. Είναι μίας χρήσης!

Περίσσεψε πίτσα από το βράδυ; Την τυλίγουμεμε αλουμινόχαρτο και τη ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι. Θα γίνει και πάλι τραγανή !

Λίπη: Μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο πετάμε τα λίπη  μέσα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να διατηρήσουμε  καθαρούς τους κάδους απορριμάτων.

Νάιλον σακουλάκια: Σφραγίζουμε νάιλον σακουλάκια σιδερώνοντάς τα, αφού πρώτα σκεπάσουμε το στόμιο τους με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο!

Πόμολα και κουρτινόξυλα:  Προστατεύουμε τυλίγοντας με αλουμινόχαρτο τα πόμολα την πόρτας όταν βάφουμε το χώρο μας.

Κάντε το σαπούνι σας να διαρκέσει περισσότερο: Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του σαπουνιού για να μην κάθεται σε μια λακκούβα νερού.

Χωρίζουμε CD και DVD Player: Εάν η τηλεόρασή σας και το DVD player στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο, μπορεί η εικόνα να είναι λίγο θολή. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τις δύο συσκευές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τοποθετούμε ένα φύλλο από αλουμινόχαρτο μεταξύ τους για να διώξετε τις παρεμβολές.

Μετακινούμε βαριά έπιπλα: Τύλιξε τα πόδια των επίπλων με μερικά φύλα αλουμινόχαρτου για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνησή τους. Αποφεύγουμε, όμως, τη μετακίνηση σε επιφάνειες που μπορούν να γρατζουνιστούν από το αλουμινόχαρτο, όπως ξύλο.

Αλουμινόχαρτο αντί για μπαταρίες…. Δεν έχουμε το κατάλληλο μέγεθος μπαταριών; Συμπληρώνουμε το κενό με ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτο!

Καθαρίζουμε καμμένα λίπη:  Αν δεν έχουμε πρόχειρο σύρμα για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες από καμμένα λίπη και φαγητά, κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο,  το τσαλακώνουμε ώστε να πάρει τη μορφή μιας μπάλας και τρίβουμε με αυτό και υγρό πιάτων τα επίμονα λιπαρά σημεία. Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά το μαγειρικό σκεύος.

Προστατεύουμε τον πάτο του φούρνου: Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο στρώνουμε στον πάτο ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Το πετάμε μετά από την κάθε χρήση,  γιατί ενδέχεται η μόνιμη παρουσία του να προκαλέσει βλάβη στον φούρνο.

Πινέλα: Αντί να πλύνουμε τα πινέλα της ζωγραφικής τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επομένη θα είναι έτοιμα για χρήση!

Έπιπλα και κατοικίδια: Βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο έπιπλο που θέλουμε να προστατέψουμε από το κατοικίδιό μας. Ο ήχος που θα ακουστεί αν το ακουμπήσει το κατοικίδιό σας θα το απομακρύνει.

Ακονίζουμε τα ψαλίδια μας:  Κόβουμε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτου και  ακονίζουμε το ψαλίδι μας γρήγορα και χωρίς κόπο.

Σιδέρωμα: Το αλουμινόχαρτο αντανακλά θερμότητα και αυτό βοηθάει να πετύχουμε πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια  και τα πουκάμισα. Τοποθετούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας και θα αμέσως θα δούμε διαφορά.

Άλατα  στο σίδερο;  Σιδερώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Η θερμότητα θα εγκλωβίσει τα άλατα στο αλουμινόχαρτο και το σίδερό μας θα είναι καθαρό.

Γυάλισμα ασημικών: Βάζουμε  ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σ’ ένα μπολ μεγέθους ανάλογου με του αντικειμένου που θέλουμε να καθαρίσουμε. Ρίχνουμε αλάτι, σόδα και ζεστό νερό. Ανακατεύουμε για λίγο. Τα ασημικά μας είναι πια λαμπερά!

Ισιώνουμε τα μαλλιά μας:  Τυλίγουμε τα τούφες των μαλλιών με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και μετά περνάμε την πρέσα! Έτσι, και η πρέσα δεν θα έρθει σε επαφή με το μαλλί μας με αποτέλεσμα να μην καεί η τρίχα αλλά και η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν πιο εύκολα!

Τα νύχια έχουν μεγαλώσει, και είναι καιρός να αφαιρέσουμε το nail-eon;  Ετοιμάζουμε ένα ειδικό υγρό για να αφαιρούμε το nail-eon (που περιέχει ακετόνη), ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και βαμβάκι για κάθε δάχτυλο. Βρέχουμε ένα κομμάτι βαμβάκι στο υγρό και εφαρμόζουμε στο στο νύχι. Μετά από αυτό, τυλίγουμε το δάκτυλο με φύλλο αλουμινόχαρτου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια. Μετά από 10 λεπτά, ανοίγουμε το πρώτο δάχτυλο και προσπαθούμε να καθαρίσουμε την επιφάνεια του νυχιού με σπάτουλα. Αν το βερνίκι είναι ακόμα σκληρό, καλύπτουμε  ξανά με αλουμινόχαρτο για να περιμένουμε άλλα 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμεε αυτή τη διαδικασία μέχρι η επικάλυψη να αρχίσει και αφαιρείται εύκολα.

Έχουμε  επιδρομές πουλιών στα δέντρα μας; Κόβουμε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου,τις στρίβουμε και τις περνάμε  και από μια χοντρή πετονιά. “Στολίζουμε” με αυτές  το φύλλωμα των δέντρων. Το θρόισμα της γιρλάντας και οι η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας