Ο βραστήρας και η καφετιέρα είναι δύο συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Γι αυτό και πρέπει να φροντίζουμε συχνά για τον καθαρισμό τους κυρίως από τα άλατα.
Ο τρόπος είναι εύκολος και ανέξοδος. Θα χρειαστούμε μόνο λευκό ξύδι και νερό!
Πάμε να δούμε πως:
Καφετιέρα:
Γεμίζουμε την καφετιέρα με ένα διάλυμα νερού με ξύδι, σε αναλογία 4 νερό προς 1 ξύδι, και ανάβουμε να βράσει κανονικά, όπως όταν φτιάχνουμε καφέ – χωρίς καφέ εννοείται 🙂
Όταν τελειώσει το νερό και κρυώσει μερικά λεπτά η καφετιέρα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το ίδιο διάλυμα. Τέλος, βάζουμε στην καφετιέρα καθαρό νερό και βάζουμε πάλι να βράσει. Έτοιμοι να απολαύσουμε τον καφέ μας!
Βραστήρας:
Γεμίζουμε το βραστήρα με ξύδι και νερό – αναλογία 1 ξύδι προς 4 νερό, και τον βάζουμε σε λειτουργία. Μόλις το μείγμα μας βράσει και ο βραστήρας κλείσει τον αφήνουμε όπως είναι για 6 ώρες. Αδειάζουμε το περιεχόμενο και τον ξεπλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια γεμίζουμε το βραστήρα μόνο με νερό, το βράζουμε και το πετάμε.
* Εξωτερικά καθαρίζουμε τις τις συσκευές με ένα βρεγμένο πανάκι και ξύδι