Απλή, πανεύκολη, υγιεινή κ πεντανόστιμη συνταγή! Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα μήλο, λίγη κανέλα, προαιρετικά λίγη ζάχαρη κι ένα κοφτερό μαχαίρι. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
– 1 μήλο
– κανέλα
– λίγη καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
– Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
– Καθαρίζουμε το μήλο και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μπορούμε να κόψουμε τις φέτες με το μαντολίνο.
– Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και από τις δυο πλευρές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για περίπου 2 ώρες.
– Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που κλείνουμε αεροστεγώς.
Μικρά μυστικά:
– Όσο πιο λεπτά κομμένα τόσο πιο τραγανά θα είναι.
– Αν θέλουμε να είναι μαλακά κόβουμε πιο χοντρές φέτες.
– Στο μείγμα με ζάχαρη και κανέλα μπορούμε να προσθέσουμε και τζίντζερ.
– Επίσης, είναι πιο νόστιμα όταν τρώγονται φρέσκα.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος