Υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με μήλο και καρύδι!
Ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και έχουν λίγα και απλά υλικά!
Υλικά για 13 τρουφάκια:
– 1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
– 3/4 φλ. καρύδια και λίγο ακόμη για επικάλυψη
– 1 μεγάλο μήλο – 180 γρ.
– 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
– 1 κουτ. σούπας. σιρόπι αγαύης
– 1 κουτ. γλυκού κανέλα
– 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
– Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις νιφάδες και τα καρύδια. Τα αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-Πολτοποιούμε και το μήλο και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
– Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης. Κατόπιν, χύνουμε τη σοκολάτα στο μπολ κ ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
– Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει. Κατόπιν, πλάθουμε σε τρουφάκια και τα ρολάρουμε σε τριμμένο καρύδι.
– Τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά:
– Η ζύμη σφίγγει στο ψυγείο. Προσθέτουμε αλεσμένη βρώμη, αν δεν είναι αρκετά σφιχτή.
– Επίσης, αν τα θέλουμε πιο γλυκά, προσθέτουμε και άλλο σιρόπι.
Πηγή: theveggiesisters.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος