Είναι μια εύκολη, ωραία και θρεπτική συνταγή με υλικά που έχουμε σπίτι σχεδόν πάντα…
Υλικά :
– 1 κιλό γάλα
– 300 γραμ. τυρί φέτα
– 4 αυγά
– λίγο δυόσμο
– 1 φλυτζ. αλεύρι
– λίγο αλάτι
– μέλι
Εκτέλεση:
– Τρίβουμε το τυρί στο γάλα μαζί με το αλεύρι.
– Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
– Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλάτι και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό.
– Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
– Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα. Όταν ψηθεί η γαλατόπιτα την αλείφουμε με μέλι.
Πηγή: Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Ελένης Μαλτέζου «Σαμοθράκη, Γαστρονομία – Ταυτότητα- Κληρονομημένη γνώση».